Minst tre personer omkommet i togbrann

Minst tre skiløpere er meldt omkommet og 15 såret i en brann i en taubanevogn i Østerike. Det antas at så mange som 140 sitter innesperret i branntoget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første gang publisert 11.50

Skituristene var på vei til den populære breen ved Kitzsteinhorn-fjellet i de østerrikske alpene, 350 kilometer vest for hovedstaden Wien, da katastrofen inntraff. Det begynte å brenne i en av vognene, mens taubanen var inne i en tunnel.

Opp til 140 personer sitter fast i den brennende vogna, minst tre mennesker er omkommet.

Redningsarbeidet er svært vanskelig i 3200 meters høyde. Toget befinner seg rundt 600 meter inne i fjellet, og redningsmannskapene klarte i morges ikke å ta seg inn til den brennende vogna.

- Noen mennesker klarte å redde seg ut, men vi har ingen mulighet for å vite om det er flere overlevende, sier Norbert Karlsböck borgermester i Kaprun til AP.

Et redningsteam på 13 helikoptre er på stedet. Etterforskere, leger og Røde Kors har tatt seg fram til ulykkesstedet. I tillegg forsøker brannmannskaper å ta seg fram til toget fra den andre enden av tunnelen, fra Bayern i Tyskland. 15 personer klarte å ta seg ut av tunnelen med lettere skader.

Brannen brøt ut ved 9.30-tida i morges og det er antatt at en feil i toget kan ha vært årsaken til brannen.

Østerriksk tv melder at stålkabelen som trakk toget røk, og at brannen oppstod etterpå. Dette er ikke bekreftet. Redningsaksjonen ledes fra alpinstedet Zell am See, sør for Salzburg.

REDDET: 15 mennesker klarte å komme seg ut. Fortsatt sitter over 100 fast i vogna.