PÅKJØRSEL: En 12 år gammel gutt ble fredag påkjørt på Lalandsvegen mellom Klepp og Bryne. Føreren av bilen stakk fra stedet. Gutten døde lørdag av skadene han ble påført. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix
PÅKJØRSEL: En 12 år gammel gutt ble fredag påkjørt på Lalandsvegen mellom Klepp og Bryne. Føreren av bilen stakk fra stedet. Gutten døde lørdag av skadene han ble påført. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpixVis mer

Minst tre vitner har sett bilen som drepte 12-åringen på Klepp

Det forteller lensmann Hans Kyllingstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En flom av tips strømmer inn til Klepp lensmannskontor, etter at 12 år gamle Olav Hovda fredag kveld ble påkjørt og senere døde av skadene.

Sjåføren har foreløpig ikke meldt seg, men ifølge lensmann Hans Kyllingstad er det minst tre vitner som har sett bilen, som beskrives som «mørk, trolig rød».

Kloss hold - Det er ett vitne som har sett hendelsen, og et par til som vi er trygge på har sett bilen, forteller Kyllingstad.

Olav Hovda gikk på rulleski nordover på Lalandsvegen sammen med sin far, i retning Klepp, da han ble påkjørt bakfra. Vitnene som med stor sikkerhet har sett bilen har kommet gående langs veien, og altså vært på kloss hold av bilen.

Politiet har likevel ikke kommet noe nærmere å finne bilen.

- Det står helt åpent, sier Kyllingstad til Dagbladet.

Tipsflom I dag har 15-20 polititjenestemenn fullt opp å gjøre med å sjekke de omtrent 400 tipsene som har kommet inn. Blant tipsene som har særlig interesse, er tips om biler med skader som tipserne antar kan ha sammenheng med påkjørselen.

- Vi har nok tips om 60-70 biler som vi kan sjekke hvis vi finner det nødvendig. Det er mange som engasjerer seg i saken, og ikke bare i Klepp kommune, sier Hans Kyllingstad.

Ulykken har også engasjert det norske langrennsmiljøet. Olav Hovda var en stor tilhenger av skistjernen Petter Northug.

- Kastet opp i lufta En 24-årig mann ble søndag pågrepet og siktet for påkjørselen, men  ble senere sjekket ut av saken, da politiavhør slo fast at han ikke kunne ha vært involvert i den tragiske hendelsen. 

Gutten skal ha blitt kastet opp i lufta, og landet utenfor kjørebanen.

Ifølge NTB tror politiet at sjåføren kommer fra en av kommunene på Jæren, fordi ulykken ikke skjedde på en hovedvei.

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter en påkjørsel fredag kveld. FOTO: PRIVAT Vis mer