Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mintes drept kvinne (38) i kirken

- Vi skal ta vare på hverandre, sier ordføreren i Østre Toten.

HOLDT ÅPEN KIRKE: Ordfører Hans Seierstad i Østre Toten kommune var blant de mange som møtte opp i Balke kirke. Foto: TORBJØRN GRØNNING
HOLDT ÅPEN KIRKE: Ordfører Hans Seierstad i Østre Toten kommune var blant de mange som møtte opp i Balke kirke. Foto: TORBJØRN GRØNNING Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GJØVIK/OSLO (Dagbladet.no): I ettermiddag har Balke kirke holdt åpent, og folk har kommet for å minnes den som er 38 år gamle kvinnen som ble drept på Skreia natt til torsdag.

Da Dagbladet var i kirken, var det mange folk som hadde møtt opp. Det ble tent lys, og det var salmesang i kirken.

- Skal ta vare på hverandre
Ordfører Hans Seierstad i Østre Toten var blant dem som var tilstede.

- Det er viktig at de pårørende blir tatt godt vare på. De personene som de kjenner godt fra før, er det viktigste de har nå. Vi skal ta vare på hverandre, sier han til Dagbladet.

Det var 38-åringens ektemann som selv ringte politiet og fortalte at han hadde drept kona. I dag ble den 42 år gamle mannen varetektsfengslet i fire uker.

Ordfører Seierstad sier at han jobber med å gjøre hverdagen så normal som mulig for de pårørende og for de andre på det lille tettstedet. Etter drapet har parets tre sønner bodd hos venner av familien.

Kommunens førstelinjetjeneste har fått mange henvendelser etter drapet.

- Så lenge det er behov, stiller vi selvsagt opp, sier ordføreren.

Helsetilsynet ber om redegjørelse
42-åringen er for tida innlagt på det samme psykiatriske sykehuset som han ble avvist ved kvelden før drapet, da han prøvde å få seg selv innlagt. Politiet fikk allerede tirsdag en bekymringsmelding om mannen.

Helsetilsynet har nå bedt kommunen om å redegjøre for hva som skjedde i forkant av drapet, som skal sendes innen en uke.

I ettermiddag var også flere pårørende på åstedet, der en person la ned blomster.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling