Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mintes «Kursk»-ofrene i Kirkenes

Russere, nordmenn og offisielle representanter for begge land hedret i kveld de 118 omkomne på atomubåten «Kursk» under en minnegudstjeneste i Kirkenes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en nær fullsatt kirke var store deler av det russiske miljøet i den norske grensebyen samlet. De fikk høre hilsningstaler fra den russiske generalkonsulen i Kirkenes, ordfører Alfon Jerijärvi og skipssjefen om bord på KV «Andenes» som eskorterte dykkerfartøyet «Seaway Eagle» fra havaristedet til Kirkenes.

Julian Thomson fra selskapet som hadde ansvaret for redningsoperasjonen - Stolt Offshore - karakteriserte i sin minnetale redningsoperasjonen som «unik».

- Det er første gang representanter for tre ulike mariner går sammen om en slik operasjon. Alle har ulike teknologier og kunnskaper å bygge på. Dessverre lyktes vi ikke å nå målet om å redde ut mannskaper i live fra «Kursk», sa Thomson.

På vegne av selskapet uttrykte han håp om at Stolt en gang i framtiden skal være med å berge ut de omkomne mannskapene slik at de etterlatte får en grav å gå til.

(NTB)