Dødsulykken i Øygarden:

Mintes Noah (12): - Sjokk, sorg og tårer

Torsdag denne uka ble Noah Landro (12) begravet i Landro kirke. Dagene etter den tragiske ulykka har vært spesielle, sa rektor i begravelsen.

OMKOM I TRAFIKKULYKKE: Noah Landro omkom i en tragisk trafikkulykke tirsdag forrige uke. Denne uka mintes lokalsamfunnet det de beskriver som en livsglad og aktiv gutt. Bildet gjengis i samråd med familien. Foto: Privat
OMKOM I TRAFIKKULYKKE: Noah Landro omkom i en tragisk trafikkulykke tirsdag forrige uke. Denne uka mintes lokalsamfunnet det de beskriver som en livsglad og aktiv gutt. Bildet gjengis i samråd med familien. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det var tirsdag forrige uke at tolvåringen ble påkjørt av en personbil og døde. Ulykka skjedde i Øygarden kommune i Vestland.

Det var ifølge Bergensavisen en fullsatt kirke som mintes Noah Landro torsdag denne uka.

«Landro kyrkje har plass til omtrent 400 personer. Det holdt ikke da Noah Landro skulle begraves torsdag formiddag, og folk ble stående ut av kirkedørene for å delta i begravelsen til den lille gutten.», skriver avisa.

Rektor ved Landro skule, hvor Noah var elev, holdt også en minnetale i begravelsen.

Dagbladet gjengir deler av minnetalen til rektor Anita Vabø med tillatelse.

- Et hjerte av gull

«Kjære Noah

Det har vært noen spesielle dager for små og store på Landro skule etter at du «dro» så brått fra oss. Dager preget av sjokk, sorg og tårer.

Men samtidig fellesskap, samhold, varme og nærhet.

Vi har mistet det aller mest verdifulle vi kunne miste: En elev, en skolekamerat, en klassekamerat og en god venn.

Du betydde mye for mange, og vi tar med oss de gode minnene, Noah.

I løpet av åra har vi vært så heldige å få bli veldig godt kjent med deg, og vi har fått dele både historier, opplevelser og gylne øyeblikk sammen med deg.

Alle disse minnene er gode å ha, og se tilbake på nå.

Du hadde et hjerte av gull, Noah, og du hadde en unik evne til å se dem som trengte det. Det gjorde du gjennom ord og handlinger.

Som å sette stolen din litt nærmere en som satt alene, spille en ekstra runde med kort, eller inkludere noen i lek eller som Aktiv-glede-leder i friminuttene

ULYKKESSTEDET: Det var på Toftøy i Øygarden at 12 år gamle Noah Landro døde etter en trafikkulykke forrige uke. Foto: Benjamin Dyrdal / NRK
ULYKKESSTEDET: Det var på Toftøy i Øygarden at 12 år gamle Noah Landro døde etter en trafikkulykke forrige uke. Foto: Benjamin Dyrdal / NRK Vis mer

Siktet etter ulykken

I forbindelse med frigivelse av Noahs navn, sa familiens bistandsadvokat, May Britt Løvik, at familien takker alle hjelpeinstanser på ulykkesstedet for innsatsen.

Hun fortalte også at familien ønsker ro i forbindelse med saken.

- De trenger fortsatt ro til å sørge, opplyste Løvik.

En mann i 30-åra er siktet etter dødsulykken.

- Min oppfatning er at han tar dette veldig tungt, sa mannens forsvarer Bertil Rønnestad til BA en knapp uke etter hendelsen.

PÅKJØRT: En 12-åring døde etter å ha blitt påkjørt i Øygarden tirsdag 14. juni. Video: NRK / Foto: Benjamin Dyrdal Vis mer

Har klaget på trafikksikkerheten

Beboere på Toftøy i Øygarden kommune har gjentatte ganger klaget på trafikksikkerheten i området.

Dagbladet har blant annet snakket med Henriette Ingebrigtsen og Patrick Jesella, som er naboer og bor like ved ulykkesstedet på Toftøy.

- Jeg har grått masse. Vi kommer alle til å være preget av dette. Dette skal ikke skje. Man skal ikke måtte begrave et barn. Vi kan ikke beskytte dem mot alt, men dette føler jeg er så unødvendig. Det er helt tragisk, sa Ingebrigtsen til Dagbladet.

Gjentatte ganger har de, sammen med flere andre, klaget på dårlig trafikksikkerhet i området - både til kommunen og Statens vegvesen.

Det er 80-sone på strekningen der ulykken skjedde. I tillegg mangler det autovern og fotgjengerfelt.

Ingebrigtsen forklarer at gående må krysse hovedveien for å ta buss til blant annet ungdomsskolen, og at det er et turområde rett i nærheten av ulykkesstedet.

Politiet jobber fortsatt med å kartlegge hendelsesforløpet til ulykken, men politiadvokat i Vest politidistrikt, Kjersti Kathrine Svendsen, opplyser at det ikke er mistanke om at sjåføren har overskredet fartsgrensen på stedet, kjørt i ruspåvirket tilstand eller kjørt ut av veibanen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer