MINNET KOLLEGAEN: Flere politifolk reiste i formiddag til ulykkesstedet der en politimann (48) ble meid ned og drept. Foto: TORBJØRN BERG
MINNET KOLLEGAEN: Flere politifolk reiste i formiddag til ulykkesstedet der en politimann (48) ble meid ned og drept. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

Mintes politikollegaen med roser og lys

Dro til ulykkesstedet på E18.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GRIMSTAD/OSLO (Dagbladet): Sorg og fortvilelsen preget de mange kolleger og kontoransatte ved Grimstad politistasjon, da de besøkte stedet der den populære og respekterte politimannen (48) ble meid ned og drept av en 27-årig biltjuv fra Arendal i natt.

Med roser i hendene møtte de opp for å minne sin kollega. Klemmer og trøstende ord viste med all tydelighet hvilken opprivende opplevelse dette er for den lille politistasjonen i sørlandsbyen.

Flere maktet ikke å holde tårene tilbake.

Teknikere på stedetSelv om kriminalteknikerne samlet sine beviser, fikk besøkende kolleger lov til å komme tett på stedet der politimannen ble kjørt ned. Det er tross alt ikke ofte polititjenestemenn blir drept i tjeneste, noe som trolig gjør opplevelsen ekstra sterkt.

E18 var stengt i mange timer etter drapet på politimannen. Foruten kriminalteknikere, var også folk på plass med GPS-utstyr for landmåling, for å ta nøyaktige målinger.

Politimannen ble meid ned da han skulle legge ut ei spikermatte i natt, for å stoppe en mann som ikke ville stoppe i en kontroll. Han ble raskt fraktet til sykehuset i Arendal, men livet sto ikke til å redde.

- I dag er Agder politidistrikt i sjokk og fortvilelse, sa politimester Kirsten Lindberg tidligere i dag.

FLAGGER PÅ HALV STANG: Politiet minner i dag den avdøde kollegaen. Foto: TORBJØRN BERG
FLAGGER PÅ HALV STANG: Politiet minner i dag den avdøde kollegaen. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Tre barnPolitimesteren omtalte den avdøde politimannen som en operativ og dyktig kollega. Politimannen etterlater seg kone og tre barn.

- Vår oppgave nå er å ta vare på de pårørende og hans kolleger som var vitne til hendelsen. Han var en person med kolleger i hele Agder politidistrikt. Han vil være dypt savnet og våre tanker går til familie og pårørende, sier politimesteren.

Politimannen etterlater seg kone og tre barn.

Både nære og nasjonale kolleger uttrykte i formiddag stor sorg over tapet av politimannen.

ROSER OG LYS: Flere dro til ulykkesstedet for å minnes politimannen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
ROSER OG LYS: Flere dro til ulykkesstedet for å minnes politimannen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer