Minus 138 mill. for Norway Seafoods

Norway Seafoods ASA fikk et 1997-resultat på minus 138 millioner kroner før skatt. Resultatet er bedret siden tredje kvartal i fjor, da selskapet endte på minus 202 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 230 millioner kroner av de 400 millioner som ble avsatt i fjor er brukt til restrukturering av det gjeldstyngede selskapet. Gjelden er betydelig redusert fra 1996 til 1997. Blant annet overtok morselskapet Aker RGI den uvirksomme fisketråleren og pengesluket «American Monarch» mot slutten av fjoråret.

Driftsresultatet endte på 182 millioner kroner i fjor - før restruktureringskostnadene på 230 millioner er tatt med.

Norway Seafoods hadde en omsetning på 5,3 milliarder kroner i 1997. Dette er noe mer enn året før, men ikke sammenlignbart på grunn av store strukturendringer i fiskematkonsernet. Selskapet, som blant annet eier Frionor, har både foretatt betydelige oppkjøp og solgt/nedlagt en rekke virksomheter i 1997.

Lavere fiskepriser, redusert rognmengde per fisk og redusert gjennomsnittsvekt har preget fiskematprodusentens siste driftsår.

Årsresultatet var likevel bedre enn markedet forventet, og førte til en viss kursoppgang for Norway Seafoods på Oslo Børs i dag. (NTB)