Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Minuttene føltes ekstra lange. Det brant og brant, men det kom ingen brannmenn

Politiet glemte å varsle brannvesenet om at huset til Bjørnar brant.

KOM SEG UT. Bjørnar Huvestad klarte å komme seg ut sammen med sin 16 år gamle sønn da det tok fyr i huset han i Stokke i Vestfold. Foto: Peder Gjersøe
KOM SEG UT. Bjørnar Huvestad klarte å komme seg ut sammen med sin 16 år gamle sønn da det tok fyr i huset han i Stokke i Vestfold. Foto: Peder Gjersøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da det tok fyr i ytterveggen på huset til Bjørnar Huvestad i Stokke i vestfold natt til i dag ringte han det nødnummeret han kom på i farta - 112.

Politiet sendte avgårde en patrulje som var raskt på stedet, men etter en stund ringte patruljen inn til operasjonssentralen og lurte på hvorfor ikke brannvesenet kom. Operasjonssentralen hadde glemt å varsle brannvesenet da den første meldinga kom inn.

Utenfor eneboligen i Stokke stod Huvestad sammen med sin 16 år gamle sønn og så huset brenne ned.

- Når du står og ser på at huset ditt brenner føles minuttene ekstra lange. Det brenner og brenner, men det kommer ingen brannmenn, sier Huvestad til Dagbladet.

Lange minutter Han forteller at brannen startet i annenetasjen. Heldigvis reagerte sønnen raskt og kom løpende ned i underetasjen. De to forsøkte først å slukke brannen, men måtte raskt innse at det var for mye røyk i huset.

- Politiet kom nesten med en gang, men det var ikke noe de kunne gjøre. Minuttene føltes uendelige når vi stod der og så det brenne. Det er så mange minner som har gått opp i røyk, sier han.

De to ble sendt til sykehus for en sjekk, og leter i kveld etter et hotell hvor de kan sove i natt. Huvestad sitter i rullestol, og frykter det nå vil ta lang tid før han og sønnen kan komme seg i et nytt hus som er tilrettelagt.

- Det vil nok ta et år eller mer. Det verste er minnene som er brent bort.

- Menneskelig svikt Politiet fikk første melding om brannen i huset til Huvestad klokka 00.32. Få minutter senere var en patrulje på stedet, og klokka 00.44 ringte patruljen selv operasjonssentralen for å høre hvor det ble av brannvesenet. Først da ble brannvesenet varslet.

- Politipatruljen ringer og lurer på hva som skjer, og da oppdager vi feilen. Dette er en menneskelig svikt, og vi beklager dette sterkt, sier Kenneth Berg, leder for operativ seksjon ved Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

Omtrent 15 minutter senere er brannvesenet på plass.

- Det har vært en kommunikasjonssvikt mellom operatører på sentralen som gjorde at vi trodde vi hadde varslet brannvesenet, noe vi ikke hadde gjort, sier Berg.

KRAFTIG BRANN: Store deler av huset brant ned i brannen i natt. - Politiet kom nesten med en gang, men det var ikke noe de kunne gjøre. Minuttene føltes uendelige når vi stod der og så det brenne. Det er så mange minner som har gått opp i røyk, sier huseier Bjørnar Huvestad. Foto: Peder Gjærsøe
KRAFTIG BRANN: Store deler av huset brant ned i brannen i natt. - Politiet kom nesten med en gang, men det var ikke noe de kunne gjøre. Minuttene føltes uendelige når vi stod der og så det brenne. Det er så mange minner som har gått opp i røyk, sier huseier Bjørnar Huvestad. Foto: Peder Gjærsøe Vis mer