Minutter etter dette bildet ble de begravd i vulkan-aske

- Jeg skulle ønske han ikke hadde tatt bildet, sier enka etter Izumi Noguchi (59). Han var blant de 51 som omkom i vulkanutbruddet i Japan.

DET SISTE BILDET: Bildet av askeskyen ved Mount Ontake ble tatt av 59 år gamle Izumi Noguchi lørdag for en drøy uke siden. Han er blant de 51 omkomne etter vulkanutbruddet. Kona Hiromi har gitt tillatelse til å bruke bildene fra kameraet hans.  Foto: AP Photo / Kyodo News / NTB Scanpix
DET SISTE BILDET: Bildet av askeskyen ved Mount Ontake ble tatt av 59 år gamle Izumi Noguchi lørdag for en drøy uke siden. Han er blant de 51 omkomne etter vulkanutbruddet. Kona Hiromi har gitt tillatelse til å bruke bildene fra kameraet hans. Foto: AP Photo / Kyodo News / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bygningsarbeideren Izumi Noguchi (59) var blant dem som hadde gått til toppen av Mount Ontake fredag for en drøy uke siden. Med kompaktkameraet fikk han fanget det dramatiske øyeblikket da Japans nest største vulkan begynte å spy ut aske.

Desverre ble han en av de 51 som omkom i vulkanutbruddet. Kameraet hans ble knust, men minnebrikken var intakt og kan dokumentere hva som skjedde inntil det siste.

- Dette er et fantastisk bilde, men i stedet for å ta bilder skulle jeg ønske han hadde flyktet. Jeg skulle mye heller gjerne ha hatt ham her, sier kona Hiromi til den japanske fjernsynskanalen NHK.

Hiromi skulle egentlig vær med på utflukten, men hun ble nødt til å jobbe. Nå er hun enke.

- Jeg håper å ta turen opp dit en dag. Kanskje om ti dager. Jeg vil gjerne se det samme som mannen min så, sier hun.

Seks Iphone-bilderEn rekke turgåere var i fjellområdet rundt vulkanen da den uventet begynte å spy ut aske, steiner og damp.

Hideomi Takahashi (41) var i et følge på ni personer fra det japanske forsikringsselskapet Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc. Bare tre av de ni kollegene kom levende fra fjellturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer