Sarah Everard-drapet:

Minutter seinere kidnapper han Sarah (33)

Politiet frigir overvåkningsvideo fra like før Sarah Everard ble kidnappet, voldtatt og drept. Nå er en politimann dømt til livstid for drapet.

CORONANEDSTENGNING: Wayne Couzens som er tiltalt for drapet på Sarah Everard (33) kan ha utnyttet nedstengningen som påskudd for å kidnappe henne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Wayne Couzens er dømt til livstid for å ha kidnappet, voldtatt og drept Sarah Everard.

Onsdag ble det kjent at politimannen Wayne Couzens (48) brukte håndjern og Metropolitan Police-kortet sitt for å lure Sarah Everard med seg i bilen.

Couzens har tilstått kidnappingen, voldtekten og drapet på Everard, og derfor blir det onsdag og torsdag kun avholdt en høring i domstolen The Old Bailey i London for å avgjøre straffeutmålingen.

I forbindelse med straffeutmålingen, har politiet offentliggjort en overvåkningsvideo fra den skjebnesvangre kvelden Everard ble drept.

I videoen ser man Couzens og Everard like før hun setter seg inn i leiebilen hans, melder Sky News.

Hendelsen fant sted 3. mars i år, i Clapham sør i London.

ENDELIG TATT: Wayne Couzens på politiets arrestasjonsfoto. Foto: Politiet
ENDELIG TATT: Wayne Couzens på politiets arrestasjonsfoto. Foto: Politiet Vis mer

Brukte coronaregler

Det var den tredje nasjonale nedstengningen i England, og Sarah Everard var på vei hjem etter å ha spist middag hos en venn - noe som var et brudd på coronareglene.

I videoen ser man Everard som prater med Couzens bare minutter før han lurer henne inn i leiebilen, som han hadde skaffet seg tre dager tidligere.

- Han kan ha brukt coronareglene som grunn for arrestasjonen og for å få henne med seg inn i bilen, sier etterforsker Simon Harding, som hadde en sentral rolle i etterforskningen, ifølge Sky News.

På dette tidspunktet jobbet Couzens med sikkerhet rundt regjeringsmedlemmer og på ambassadene i London, men han hadde også erfaring med coronakontroller.

Påsatt håndjern

Couzens var akkurat ferdig med et tolv timer langt skift på den amerikanske ambassaden i London da han stanset Everard på gata.

Et øyenvitne så politibetjenten legge håndjern på Everard og arrestere henne.

Bilder av dem ble fanget av videokameraer på to busser, en søppelbil og en politibil.

Videoer fra åstedet viser at politibetjenten og Everard hadde en samtale, og etterforsker Harding mener at den tiltalte har misbrukt sin autoritet som politi for å få henne med seg inn i bilen.

Couzens har innrømmet bortføring og voldtekt, dessuten knyttet seg til drapet.

KRITISERES: NRK kritiseres etter denne «værmeldingen» for 2050. Video: NRK Vis mer

Tok barna med til åsted

Etter å ha lurt henne med i bilen, kjørte Couzens til et avsidesliggende område ved Dover, hvor han voldtok og drepte henne.

Under rettshøringen har det kommet fram rystende detaljer fra drapskvelden.

Couzens kvalte 33-åringen med politibeltet sitt, før hun ble brent i en fryseboks.

Deretter dumpet han levningene i en nærliggende dam.

Dagen etter tok han med seg kona og barna til samme område, hvor barna lekte like ved dammen.

DESPERAT JAKT: Et søketeam ved Eagle Pond i Clapham 7. mars, hvor de leter etter den da savnede Sarah Everard. Foto: Jonathan Brady/PA
DESPERAT JAKT: Et søketeam ved Eagle Pond i Clapham 7. mars, hvor de leter etter den da savnede Sarah Everard. Foto: Jonathan Brady/PA Vis mer

- Kan aldri tilgi deg

Under rettshøringen har Everards familie fortalt om det enorme savnet etter 33-åringen, og har beskrevet smerten som «uutholdelig».

Sarah Everards mor, Susan, har fortalt at hun blir frastøtt av Couzens, og at hun er rasende fordi han utnyttet sin posisjon som politimann for å ha lurt 33-åringen.

LYS FOR SARAH: Mange mennesker samlet seg i Clapham etter at Sarah Everard ble bekreftet død. Foto: NTB
LYS FOR SARAH: Mange mennesker samlet seg i Clapham etter at Sarah Everard ble bekreftet død. Foto: NTB Vis mer

Under rettshøringen i The Old Bailey langet Sarah Everards far, Jeremy Everard, ut mot Couzens.

- Jeg kan aldri tilgi deg for det du har gjort, for å ha tatt Sarah fra oss. Du brant kroppen til dattera vår - du fortsatte å torturere oss slik at vi aldri fikk se henne igjen, sa han ifølge BBC, og fortsatte:

- Vi vet ikke om du brant henne levende eller død. Du hindret oss i å se Sarah for en aller siste gang, og hindret meg i å gi dattera mi et siste farvelkyss. Sarah hadde så mye å glede seg til, og på grunn av deg er mulighetene borte for alltid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer