Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

"Mir" får igjen permanent bemanning

Den russiske romstasjonen "Mir" skal igjen få permanent bemanning. Styret i det russisk-amerikanske driftsselskapet Mir Corporation bestemte torsdag enstemmig å vekke stasjonen opp fra dvalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed vil det igjen bli sendt opp folk til den 14 år gamle og temmelig nedslitte romstasjonen. Det skjer samtidig med at russiske romfartsmyndigheter deltar aktivt i oppbyggingen av den internasjonale romstasjonen ISS.

Den russiske rakettprodusenten Energija har 60 prosent av aksjene i Mir Corporation, mens resten av aksjekapitalen er fordelt på private investorer i USA og andre land. Selskapet har greid å sikre kommersiell finansiering til minst to nye bemanningsrunder.

De første delene til "Mir" ble sendt opp i 1986, og ifølge romfartsmyndighetene i det daværende Sovjetunionen skulle stasjonen ha en levealder på minst tre år. Nå ser det ut til at stasjonen kan bli holdt i live i flere år framover.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media