Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mirakel-gutt reddet fra snømassene

Gutten (4) hadde en kroppstempereatur under 31 grader, og var klinisk død da han ble gravd fram fra snømassene av to danske leger onsdag kveld. I dag kalles den lille gutten bare «mirakelet fra Valizür».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ble tilkalt etter raset i Valdizur onsdag ettermiddag. Da vi nådde frem til stedet hvor 13 hus var mer og mindre jevnet med jorden, foreslo vi at gravingen måtte konsentreres om de bygningene som ikke var helt smadret, forteller den danske legen Tonny Bill Hansen.

Fem innbyggere er funnet døde, to er fortsatt savnet. Den fire år gamle gutten ble funnet under ei trapp i foreldrenes hus - som var skjøvet flere meter og delvis knust.

Reddet av danske

Han sto og holdt om barnets hode, mens en sanitetsmann gravde for livet. Til slutt hadde overlege Knud Erik Pedersen og hans kollega fått fjernet så mange hundre kilo snø, at de greide å få løs barnet.

- Jeg lå hånda mi på guttens nese og skjønte at det kunne være håp om å redde ham. Jeg gikk øyeblikkelig i gang med hjertemassasje, sier Tonny Bill Hansen.

Suttet på smokk

Fireåringen ble fraktet til et nødlasarett i den rasrammede nabobyen Galtür. Da gutten kom fram til sykehuset i Zams 40 kilometer fra skredstedet, suttet han på en smokk.

- Han smilte litt til og med, sier overlege Alois Schranx .

Tre østerrikske leger jobbet videre med gutten hele natta. Han hadde en kroppstemperatur på 31 grader da han kom til Galtür. Tidlig i går morges ble han hentet med legehelikopter og brakt til sykehuset i Zams utenfor Landeck.

- Barnet blir behandlet mot sjokk og vi har forsikret oss om han ikke har pådratt seg indre skader. Alt tyder på at han kommer fra den dramatiske opplevelsen uten men.

I går ettermiddag kom hans foreldre hit til sykehuset. Så hele familien må sies å ha det bra, sier overlege Alois Schranz.