«Mirakel» var bløff

- Slektninger løy om innestengt kvinne etter jordskjelvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no og flere andre medier skrev i går om en Naqsha Bibi, en 40 år gammel kvinne, som ble funnet i live i ruinene etter jordskjelvet i Pakistan 8. oktober. Ifølge slektningene hadde hun overlevd i ruinene i mer enn 60 dager.

I utgangspunktet ble det hevdet at Bibi bare veide 35 kilo da hun ble funnet i helgen. Musklene hennes skal ha stivnet i fosterstilling og hun kunne ikke gjøre rede for seg.

Nå hevder naboer og slektninger at historien er oppspinn, ifølge AP.

- Hun ble dratt ut av huset etter jordskjelvet, men har vendt tilbake til huset sitt og oppholdt seg i ruinene frivillig, sier legen Hafeezur Rahman, som har behandlet kvinnen.

Avsløringen stemmer godt overens med flere legers uttalelser om at det er umulig å overleve noe særlig lenger enn åtte dager uten vann.

Det har vært en rekke påståtte mirakuløse redninger siden det katastrofale jordskjelvet rammet Pakistan for mer enn to måneder siden og drepte mer enn 80 000 mennesker.

IKKE ET MIRAKEL LIKEVEL: Slektninger og naboer hevder nå at Naqsha Bibi ble reddet for lenge siden, og frivillig har vendt tilbake til ruinene etter jordskjelvet i Pakistan.