Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mirakelbabyen overlevde flyangrep i Syria - ble født med bombesplinter i hodet

Midt i kaoset i borgerkrigsherjede Aleppo utspilte det seg en uvanlig gledesscene. Dagbladet advarer mot sterke bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En høygravid syrisk kvinne fikk bombesplinter i magen i forbindelse med et flyangrep i Aleppo  - men syriske leger klarte å redde det ufødte barnet gjennom keisersnitt.

Saken om mirakelbabyen fra Aleppo går nå sin seiersgang på internett. Da legene fra organisasjonen Sema fikk hentet ut det ufødte barnet, var det blodig og livløst. Bombesplint i hodet En bombesplint hadde dessuten trengt inn i barnets panne, og etterlot et stort sår da legene fikk den ut.

I video og bilder legene selv har postet på Facebook, dokumenterer de det febrilske arbeidet med å frigjøre barnets luftveier og massere liv tilbake til den vesle kroppen. Så tar barnet plutselig sitt første åndedrag og skriker - til legenes åpenbare lettelse.

Du kan se den sterke videoen øverst i denne saken. Dagbladet advarer mot sterke bilder.

Kanskje Amal Det er ifølge Al Jazeera usikkert når hendelsen skal ha skjedd, men videoen ble postet på Facebook fredag denne uken. I Facebook-posten opplyser legene at det står bra til med både mor og barn. Foreløpig har ikke jenta fått noe navn, men legene skal ifølge Daily Mail ha foreslått at hun kalles «Amal», som er det arabiske ordet for «håp».

Den syriske borgerkrigen startet som et opprør mot landets diktator Bashar Al-Assad i forbindelse med den arabiske våren i 2011, og har siden eskalert til en blodig konflikt mellom forskjellige opprørsgrupperinger, regjeringsstyrkene i landet, og organisasjonen IS.

Totalt er over fire millioner mennesker på flukt på grunn av krigen. Omlag 300 000 mennesker har mistet livet.

GIKK BRA! Legene smiler etter at de reddet babyen. Foto: SEMA
GIKK BRA! Legene smiler etter at de reddet babyen. Foto: SEMA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!