Mirakelet Haakan

Haakan Aasheim (25) blir kalt mirakelgutten av leger på sykehuset. Han overlevde 25 minutter under vann uten varige skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om ettermiddagen tirsdag den niende august var Haakan Aasheim på vei til Grimstad i golfen sin. Han kom aldri så langt. På E 18 ved Kaldveld i Lillesand fikk bilen skrens og kjørte av veien. Bilen traff autovernet, men spratt over og fortsatte i full fart gjennom småskog før den havnet i sjøen. En 18 år gammel passasjer klarte å komme seg ut, men Haakan ble sittende fast i bilen på fire meters dyp.

Flere dykkere

En fortvilet forbipasserende bilist hoppet i sjøen og forsøkte å dykke ned til bilvraket, men det var for dypt til at han lyktes. Brannvesenet prøvde også med dykkere, men det var først da hele bilen ble dratt opp at de fikk 25-åringen ut. Da hadde han ligget 25 minutter under vann. Det tok ytterligere 12 minutter før redningsmannskapet klarte å få hjerte- og lungefunksjonene i gang.

-  Det er utelukket at han kan ha overlevd i en luftlomme i bilen, hele kupeen var fylt av vann. Likevel var han i live da ambulansepersonellet overtok ham, sa en overrasket overbefal Leif Kjørsvik i Lillesand brannvesen til Dagbladet.no etter ulykken.

Så mørkt ut

Da kjæresten og familien kom til sykehuset fikk de beskjed om å forberede seg på det verste. Men etter et døgn åpnet Haakan øynene, og legene ble overgitt da det viste seg at hjernen ikke var skadet.

Nå er han på beina igjen og holder på å trene seg opp etter ulykken, skriver Grimstad Adressetidende.Dagbladet var i går i kontakt med Haakan Aasheim, men han orket ikke å uttale seg ytterligere om den spesielle episoden.

Leter etter forklaring

 PÅ BEDRINGENS VEI:  -  Legene kaller meg bare mirakelgutten, sier Haakan Aasheim. Rachel Anette Josvanger er glad for å ha kjæresten tilbake fra sykehuset i god behold. Foto: Janicke Yttervik, Grimstad Adressetidende
PÅ BEDRINGENS VEI: - Legene kaller meg bare mirakelgutten, sier Haakan Aasheim. Rachel Anette Josvanger er glad for å ha kjæresten tilbake fra sykehuset i god behold. Foto: Janicke Yttervik, Grimstad Adressetidende Vis mer

Døden inntreffer vanligvis etter fire til åtte minutter under vann, så å overleve 25 minutter uten større skader er ganske spesielt.

-  Legene leter etter en medisinsk forklaring på dette, men finner ikke noen. Jeg synes selv det blir så uvirkelig at jeg ikke klarer å sette meg inn i det, sier Haakan til Agderposten.

-  Tida har vært tøff, og det er utrolig at det har gått så bra som det har gått, sier kjæresten Rachel Anette Josvanger til Grimstad Adressetidene.

ULYKKEN: Skjedde 9. august i år.