Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Mirakelgutt» lever som normalt etter flystyrt

Den såkalte mirakelgutten Ruben var den eneste som overlevde en dramatisk flystyrt i Libya for et år siden. Nå går, sykler og ler tiåringen igjen.

LIVET GÅR VIDERE: Etter et år har Ruben (t.v) funnet seg til rette hos sin nye familie som består av tanta, onkelen og deres tre barn. Guttens nye verger ønsker ikke å oppgi etternavn eller bosted for å beskytte tiåringen fra den enorme interessen. Foto: EPA/Scanpix
LIVET GÅR VIDERE: Etter et år har Ruben (t.v) funnet seg til rette hos sin nye familie som består av tanta, onkelen og deres tre barn. Guttens nye verger ønsker ikke å oppgi etternavn eller bosted for å beskytte tiåringen fra den enorme interessen. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerflyet med Ruben, broren og foreldrene om bord styrtet 12. mai i fjor. Av de 104 personene som var om bord, var Ruben den eneste som overlevde.

- De reddet ham der - både på ulykkesstedet og på sykehuset, sier Ingrid, Rubens tante og nye verge, til det nederlandske nyhetsbyrået ANP om innsatsen i Libya.

Etter et år har Ruben funnet seg til rette hos sin nye familie som består av tanta, onkelen og deres tre barn. Guttens nye verger ønsker ikke å oppgi etternavn eller bosted for å beskytte tiåringen fra den enorme interessen.

Ingrid reiste umiddelbart til Tripoli sammen med Rubens andre onkel da de fikk høre om ulykken. På sykehuset El Khadra hadde Ruben våknet til to knuste bein. Gutten virket mer død enn levende - en enorm kontrast til det livlige ansiktet Ruben har i dag, beskriver ANP.

Den medisinske behandlingen som Ruben fikk på sykehuset i Tripoli, var livsviktig. Ruben har kommet seg langt bedre enn legene i Nederland hadde håpet på, noe han kan takke sine libyske operasjonsleger for.

De siste platene og skruene er fjernet fra beina, og gangen er nærmest normalisert.

Det er mer latter er tårer hjemme hos familien, selv om Rubens foreldre og bror dukker opp i samtalen hver dag.

- Vi skjuler ingenting fra ham. Livet går videre. Det er ikke slik det var før, men livet går videre, sier Ingrid til ANP.

(NTB)

FRA SYKEHUSET:  Her er Ruben på syekhuset rett etter ulykken.Foto: AP Photo/Libya TV/SCANPIX
FRA SYKEHUSET: Her er Ruben på syekhuset rett etter ulykken.Foto: AP Photo/Libya TV/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media