Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mirakelgutten fra Khao Lak

Mirakelgutten Hannes Bergström har fått tilbake pappa Marko på sykehuset i Phuket. Mamma Susanne er savnet. Hun forsvant i vannmassene i Khao Luk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET (Expressen/Dagbladet): Hannes, 18 måneder, vet ennå ikke at hans mor Susanne sannsynligvis ble tatt av bølgen. Eller at han selv kalles mirakelbabyen i Khao Lak.

En av de hundretalls skadde som legges inn på Phukets Internasjonale Sykehus er en liten gutt. Ingen vet hvem han er, og ingen foreldre melder seg. Da tar en pleier et bilde av gutten og legger det ut på Internett.

Kjente igjen Hannes

-  Men det er jo Hannes, gutten til Marko, utbryter Markos tante når hun får se bildet på dataskjermen.

Hannes Bergström, moren Susanne Bergström (32), faren Marko Kärkkäinen (33), farmor Raja (56) og farfar Asko Ilmari Kärkkäinen(58) var i Khao Lak i Thailand på ferie når bølgen kom.

De befant seg ved hotellets svømmebasseng da det begynte. Da de skjønte alvoret, begynte de å løpe.

Mistet taket i kona

Farfar Asko Ilmari tok Hannes i den ene hånda og sin kone i den andre. Så sprang de for livet. Men han mistet taket i kona da vannet skyllet over dem.

Kim Kärkkäinen, Markos bror, som er jernbanearbeider i Göteborg halve året og bor utenfor Bangkok resten av året, fikk en telefon fra en tante. Hun hadde sett Hannes på Internett.

Ved midnatt landet Kim Kärkkäinen i Phuket for å treffe sin lille nevø Hannes. Med seg hadde han et skrukkete blide, det som pleieren tok, og taxisjåføren kjørte ham til et sykehus.

-  Nei, han ligger ikke her, han ligger på Phukets Internasjonale Sykehus, sa sykepleieren på det første sykehuset.

Onkel Kim fant fram

Kvart over tolv natt til i går, norsk tid, kom Kim endelig fram. Han dro opp det skrukkete bildet, sykepleierne smilte, ja, nesten lo, og viste veien.

Hannes, kledd i en rosa pyjamas og med godt tak i rundt en stor, brun bamse, sov dypt med et fornøyd smil på leppene. Kim bøyde seg over ham, og da våknet Hannes.-  Hei Hannes, kjenner du igjen onkel Kim?

Det gjorde han.

-  Det er utrolig at Hannes overlevde, sier Kim Kärkkäinen.

I går ble Hannes gjenforent med sin fortvilte pappa på sykehuset. I tillegg ble bestemora også funnet i livet på en annen avdeling fra sykehuset. Bestemor Raja hadde klamret seg fast i et tre og ble reddet.

Selv om de er lykkelige over at tre er i livet, er sorgen enorm. Mamma er fortsatt borte.

SAMMEN IGJEN: Marko Kärkkäinen fra Bohus i Sverige ble gjenforent med sin lille sønn Hannes på Phukets Internasjonale sykehus i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media