Mirakelhunden Pluto feiret bursdag

Pluto ble rikskjendis da hun falt ned i en 100 meter dyp fjellsprekk, og ble reddet etter 13 døgn. Lørdag feiret hun bursdag for første gang!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele Norge fulgte med på den spennende redningsaksjonen som ble iverksatt etter at cocker spanielen Pluto falt ned i en sprekk på Kjerag-platået. Da hun ble hentet opp 22. september, hadde hun ligger i sprekken i 13 døgn. Mirakelhunden hadde ikke mistet mer enn tre kilo. Et skrubbsår i huden og en litt halt bakfot var alt som synes av prøvelsen.

Lørdag ble det holdt storstilt bursdagskalas, med både tobeinte og firbeinte venner.

Venneparet Linda og Torgeir Dahl på Grim sparte ikke på noe da Åse Skarpengland og Pluto ble invitert på kalas. Vertskapets egen hund, Naomi, fyller også sitt første år omtrent på denne tiden, skriver Fædrelandsvennen.

Andre prominente gjester var dvergschaunteren Raja og boxeren Ufo - for anledningen eneste firbeinte herre i selskapet.

Vann og griseører

Menyen besto av griseører, kuskinn og lam. Alle gjestene fikk servert en bolle vann. Hele huset var pyntet med ballonger og konfetti. Som seg hør og bør, ble gjestene også budt på dessert - nydelige sjokolademuffens. Bløtkaken ble derimot reservert for de tobeinte.

Tapre Pluto fant seg sågar i å bære festhatt til ære for de fotograferende, skriver Fædrelandsvennen.

- Mange forstår ikke at man blir så knyttet til en hund. Nå skal vi feite henne opp og få alt tilbake i gammelt gjenge. Vi skal passe på å ikke være over-redde, sa Plutos matmor, Åse Skarpengland, til Dagbladet etter at den dramatiske aksjonen i september endte godt.

FEIRET BURSDAG: Pluto hadde pyntet med ballonger og konfetti, og serverte griseører og vann.