«Mirakelkur mot corona» var blekemiddel

En amerikansk far og hans to sønner er nå siktet for svindel etter å ha forsøkt å selge giftig kloridoksid som en mirakelkur mot covid-19.

BLEKEMIDDEL: Det familien markedsførte som en kur mot coronaviruset var egentig det svært farlige og giftige blekemiddelet kloridoksid. Illustrasjonsfoto: Juan Karita / AP / NTB
BLEKEMIDDEL: Det familien markedsførte som en kur mot coronaviruset var egentig det svært farlige og giftige blekemiddelet kloridoksid. Illustrasjonsfoto: Juan Karita / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En familie i Florida er siktet for å ha solgt tusenvis av flasker med giftig industrielt blekemiddel, som de markedsførte som en mirakelkur mot coronaviruset.

En 62 år gammel mann og hans to sønner skal ha tjent over en million dollar på svindelen, skriver Sky News.

De navnga produktet sitt «Miracle Mineral Solution» og hevdet at den kunne kurere alt fra kreft til malaria og covid-19.

Potensielt dødelig

Det produktet imidlertid faktisk inneholdt, var kloridoksid - en kjemisk forbindelse av klor og oksygen, som brukes til desinfeksjon av vann, til å fjerne ubehagelig lukt og til bleking.

Stoffet kan være dødelig ved inntak, opplyser tjenestemenn til Sky News.

Ifølge avisa hadde faren og han sønner fått en advarsel fra myndighetene om å stanse salget av produktet allerede i april i fjor, men denne rettskjennelsen skal ha blitt ignorert.

Produsert i et skur

Rettsdokumenter viser dessuten at familien hadde produsert produktet sitt i et skur i Bradenton, sør for Tampa.

Under en ransakelse på eiendommen fant myndighetene rundt 4500 kilo av natriumnitrat (10 000 pounds), samt tusenvis av flasker med produktet, ifølge det amerikanske advokatkontoret i Sør-Florida.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer