Mirza Ghulam Hussain vil sone på sykehjem

Drapsdømte Mirza Ghulam Hussain, som er funnet skyldig i parteringsdrap og seksuelle overgrep mot mindreårige, bør få sone straffen på sykehjem, mener forsvareren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett avviste tidligere i måneden anken til 58-åringen, som er dømt til 21 års fengsel for å ha drept eller medvirket til drapet på svogeren Zahid Mahmood Butt sommeren 2007.

Hussein ble også funnet skyldig i en rekke grove, seksuelle overgrep mot mindreårige gjennom 1990-tallet.

- Nå som dommen er rettskraftig, vil vi ta kontakt med kriminalomsorgen med tanke på å bedre soningsforholdene hans. Hussains ønske er å komme på sykehjem, noe jeg nå vil jobbe for, sier advokat Erling Kjærmann til Aftenbladet.

Hussain har slitt med et alvorlig hjerteproblem siden midten av 1990-tallet, og han skal ha vært innlagt på Stavanger universitetssjukehus flere ganger siden han ble fengslet i september 2007.

- Både hjerte, nyrer og lunger er nå ødelagt. Legene sier jeg dør hvis de opererer meg. De sier jeg ikke har lenge igjen å leve. Jeg har falt om på gulvet tre-fire ganger det siste året. Jeg er redd, sier han i et intervju med Aftenbladet.

Hussain har fått utlevert gåstol i Stavanger fengsel, og han er avhengig av store mengder medisiner hver dag.

- De fleste her er dessuten dømt for narkotikaforbrytelser, knivstikking, stjeling og ran. Hva skal jeg prate med dem om? Jeg får ingen kamerater her. Nå som straffen er endelig, ønsker jeg meg til et sykehjem, sier Hussain, som fortsatt nekter for å ha drept svogeren.

Butt forsvant sommeren 2007 og ble senere funnet partert og nedgravd i Hussains hage. Motivet for drapet var ifølge dommen en pengekrangel.

(NTB)