Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Misbruk av makt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norges Fotballforbund er en av landets mektigste institusjoner. Interessen for fotball har økt i takt med landslagets suksess under Egil Olsens ledelse. Fotball er blitt den store barne- og ungdomsidretten i hele landet. Store økonomiske interesser følger med på kjøpet. Med makt følger også ansvar.
  • Nå har Fotballforbundet misbrukt sin makt. Det har nektet Norway Cup å arrangere en kamp mellom Vålerenga og selveste Manchester United på Bislett i sommer, mens verdens største fotballturnering foregår i Oslo. Begrunnelsen for avslaget er frykt for konkurranse med forbundets egen kamp mellom landslaget og Liverpool dagen etter. Det er med andre ord rene økonomiske interesser som ligger bak avslaget.
  • Nå tror vi at tribunene kunne fylles på begge kampene. Oslo er en ganske stor by. Dessuten ville over 20000 deltakere i Norway Cup helt sikkert benyttet en slik anledning til å se sine forbilder på nært hold. Men nå blir tusenvis av barn og ungdom snytt for det som ville blitt et høydepunkt under Oslo-oppholdet. I tillegg går SOS Barnebyer glipp av overskuddet på minimum 300000 kroner. Kampen skulle også være et ledd i Norway Cups motto «Fargerikt fellesskap» som har planer om å bygge en barneby i Costa Rica.
  • Dagbladet har helt siden starten hatt gleden av å være blant Norway Cups arrangører. Arrangementet er møtt med stor velvilje fra mange hold. Derfor føles det nå ekstra hardt når selveste Fotballforbundet - av alle - torpederer en viktig del av arrangementet. Det er mulig forbundet har formell rett til å bestemme hva slags fotballkamper som skal spilles i dette landet og hvem som skal være arrangør. Men i dette tilfellet har de håndhevet sin rett på en måte som bare må betegnes som maktmisbruk. Et populært arrangement som ville stimulert interessen for fotball, må nå skrinlegges. Det kan umulig være i Fotballforbundets interesse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!