Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Misbruk av religion

- Å hekte æresdrap og tvangsekteskap på religion, er galt. Dette handler om misbruk av religion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier leder for Islamsk Råd Norge, Lena Larsen, til Dagbladet. Hun har sett seg lei på at islam blir tillagt skylden for hendelser som ikke handler om religion, men om universelle, menneskelige faktorer.

- Vår parole er at æresdrap og tvangsekteskap er totalt imot islam. Disse to fenomenene har ingenting med religion å gjøre. Det handler om ukultur, og ukultur finner man på tvers av religioner nettopp fordi det ikke handler om religion, sier Larsen.

Ikke tvang

Hun mener at det er opp til enhver kvinne å gifte seg med hvem hun vil, men at hun må gifte seg med en muslim for å kunne praktisere islam.

- Det er opp til enhver hvilken religion man vil praktisere, sier Larsen.

- Men tvang skal aldri brukes.

Larsen er forundret over hvilken mektig rolle imamene blir tillagt i det norske samfunnet. Kristne ledere i Norge har refset islamske ledere for ikke å ha tatt et skikkelig oppgjør med ukulturen innenfor det muslimske miljøet.

- Imamer har ikke total makt over alle praktiserende muslimer. Muslimer sitter ikke bare og venter på å bli fortalt hva de skal gjøre.

Larsen mener at kampen mot tvangsekteskap og æresdrap ikke skjer i media, men i den daglige kampen utenfor rampelyset.

- Vi er opptatt av evolusjon, ikke revolusjon.

OPPGITT: Lena Larsen i Islamsk Råd er oppgitt over hvor mye feilaktig kritikk som blir rettet mot muslimerog islam i forbindelse med debatten som har startet rundt tvangs- og æresbegrepene. - Tvang er ikke religion, men misbruk av den.
Hele Norges coronakart