Misbrukt av svindlerliga

Storebrand-sjef Åge Korsvolds signatur er misbrukt av ligaen som har forsøkt å svindle Storebrand og Gjensidige for over 40 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer, er de falske giroene forsøkt hevet i DnB. Men banken slo alarm, og kontaktet en av forsikringsselskapets egne etterforskere, en tidligere Kripos-ansatt.

Korsvolds underskrift skulle trolig være med på å styrke den falske giroenes troverdighet. To andre sentrale Storebrand-navn er også benyttet i svindelsaken.

Giroene er pålydende fra en halv million kroner til bort-imot én million kroner.

Dette skulle være utbetalinger for skadeoppgjør som ikke har funnet sted. Giroene er påført forskjellige saksnummer. De er merket med årstallet 1999, som skulle borge for raske skadeoppgjør, altså undertegnet av Storebrand-sjefen sjøl.

Svindelforsøket mot de to forsikringsgigantene er et av de største norsk politi noen gang har etterforsket. Minst 12 personer er siktet i saken, mens ti er varetektsfengslet.

Fikk ut 4,5 mill.

Ligaen fikk ut ca. 4,5 millioner kroner på falske bankremisser rettet mot Gjensidige, før alarmen gikk i bank- og forsik-ringsvesenet om at falsknere var på ferde i Oslo-området. Politiet har lagt lokk på saken av hensyn til etterforskningen, det vil si at det er fare for bevisforspillelse.

Det er klart at mange av de siktede ikke kjenner hverandre, men at flere har lånt ut sitt navn som stråmenn til en eller flere bakmenn, mot en meget god provisjon.

Stråmennene er alt fra småkriminelle narkomane til forretningsfolk med utenlandske forbindelser, ifølge Dagbladets kilder.

Nekter

Felles for alle de siktede er at de stort sett nekter straffskyld, og avviser på det mest bestemte å være bakmenn i svindlerligaen.

Kriminalpolitiet arbeider på spreng for å finne ut hvem som har produsert falske verdipapirer for over 40 millioner kroner.

Flere av bankremissene var altså så gode at det lot seg gjøre å heve 4,5 millioner kroner på dem.

Etter det Dagbladet kjenner til, foretar politiet tekniske undersøkelser med henblikk på mulige fingeravtrykk på remissene og giroblankettene, skriftsjekk og produksjonsmetoder.

jorgen.tangnes@dagbladet.no