Misbrukt i 80 dager

For første gang, sju år etter at hun ble reddet ut av pedofile Marc Dutroux' klør i Belgia, forteller Sabine Dardenne (18) om sitt 80 dager lange mareritt i hans kjeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): 28. mai 1996 syklet belgiske Sabine Dardenne til skolen da hun ble kidnappet av Dutroux og hans medsammensvorne Michel Lelihvre. Da var hun 12 år gammel.

- Alt gikk så fort, sier Dardenne til den belgiske avisa La Dernihre Heure. I bilen tvang Dutroux og Lelihvre i henne Cola med medisiner.

Sabine ble fraktet inn i Dutroux' hus i ei jernkiste. Det var starten på ei lang natt.

Mugg

- Jeg så aldri dagslyset, sier hun til den franske avisa Le Parisien.

Hun ble matet med kjeks, noen kalde kjøttbollebokser og vann. Etter tre dager ble brødet muggent.

- Jeg hadde aldri på meg egne klær. Dutroux ga meg en shorts og ei skjorte. Jeg kunne vaske meg når jeg fikk lov, men jeg hadde bare en kanne med vann, så det var enten til vask eller til drikke.

Dutroux holdt et djevelsk spill gående med sin lille fange.

- Ifølge ham hadde han reddet livet mitt. Han var den snille, som beskyttet meg mot en person som ville meg vondt og som ba mine foreldre om penger. Jeg trodde ham, og lurte på hvorfor foreldrene mine ikke betalte.

Sabine satt i kjellerrommet der Julie og Melissa (8) var døde av sult noen måneder før. Hun ble utsatt for seksuelle overgrep.

Håp

11. august 1996 kidnappet Dutroux Laetitia Delhez (14). Det ga Sabine håp. Hun fikk vite at man lette etter henne.

15. august ble Dutroux arrestert, og jentene ble reddet fra den visse død.

Nå venter Sabine på rettssaken, som er planlagt til neste år. Det vil bli hardt, men nødvendig for henne. I dag jobber hun på fabrikk, men drømmer om en jobb i politiet.