Misbrukt i bank-svindel

Kjendis-advokat Oscar Ihlebæk er brukt i et forsøk på å svindle store pengebeløp i Oslo. En bankkunde ble forsøkt svindlet for 150000 kroner med en forfalsket fullmakt i Ihlebæks navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ansatte i banken reagerte og fikk stanset forsøket. Fullmakten var påført advokatens falske underskrift og et stempel fra hans kontor.

- Dette liker jeg overhodet ikke, sier Ihlebæk til Dagbladet.

- Jeg har ikke sett selve forfalskningen, men etter hva jeg er blitt fortalt var den ganske amatørmessig utført.

Ihlebæk er i Bergen denne uka som forsvarer i en voldssak. Så fort han kommer til Oslo i dag vil han politianmelde saken.

Fikk telefoner

Flere bankkunder er forsøkt svindlet etter samme oppskrift. Svindelforsøkene skal etter det Dagbladet kjenner til vært gjort i Sparebanken Bien, og i en av DnBs og Kreditkassens filialer.

Ingen av dem som er forsøkt svindlet har noen tilknytning til den kjente advokaten.

- Etter at jeg fikk flere telefoner om svindelforsøket, både fra banker og fra kunder, har jeg sjekket mine egne konti, men ingen har forsøkt å lure penger fra meg, sier Ihlebæk .

- Har du gitt fullmakter til noen i ditt navn noen gang ?

- Nei, aldri. Foruten meg er det bare min personlige sekretær som har tilgang til mine konti. I tillegg har min kone selvfølgelig tilgang til lønnskontoen.

- Ingen
klienter

- Tror du noen av dine klienter står bak svindelforsøket?

- Nei, jeg har ingen grunn til å tro det. Etter hva jeg er blitt fortalt skal svindleren ha oppgitt sitt eget navn, så det skulle vel ikke være så vanskelig å få fatt i personen. I tillegg vitner jo det om hvor amatørmessig hele svindelen har vært, sier Ihlebæk.

Banksjef Tom Erik Næss i Sparebanken Bien bekrefter at de ble utsatt for et svindelforsøk i advokat Ihlebæks navn onsdag. En kunde ble forsøkt belastet med to giroer, men fullmaktene var litt spesielle og skapte umiddelbar mistanke.

- Vi anmelder saken til politiet i dag, sier Næss.

Politiet kunne i går kveld ikke si noe om noen var pågrepet eller siktet i svindelsaken.

VIL ANMELDE:> Oscar Ihlebæk akter å anmelde svindelen til politiet.