Misbrukt på skolebussen

TROMSØ (Dagbladet): På vei til skolen ble de fem småjentene befølt i skrittet og på brystene av bussjåføren. Mannen er nå dømt til åtte måneders fengsel for overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere bussjåføren er også dømt for å ha lastet ned barneporno. Det var i mai og juni i fjor at de fem jentene i alderen 10- 12 år ble misbrukt av bussjåføren. Alle overgrepene skal ha skjedd på et busstopp. I retten har ei av jentene fortalt at «jeg hadde en stygg følelse inni meg som jeg aldri har hatt før. Det føltes ekkelt og dumt, og jeg ville bare hjem. Jeg tenkte at han ville ligge med meg. Jeg skalv resten av dagen og fikk ikke sove om natta».

Selv har mannen forklart at han ofte ga jentene gratis skyss, og at han på disse turene tok jentene på fanget og kilte og tøyset med dem. Han nektet imidlertid for utukt.

Maktesløse

Rektor ved skolen til de fem jentene, sier saken er vanskelig.

- Vi synes det er svært bekymringsfullt at våre elever har opplevd dette. Skolebussen skal være et trygt sted, sier rektor.

Han forteller at skolen har hatt et nært samarbeid med jentenes foreldre og helsetjenesten, og har forsøkt å ta vare på jentene så godt de kunne.

Leverte vandelsattest

På mannens tidligere arbeidsplass, Tromsbuss, er kolleger sjokkerte. Mannen ble sagt opp tidligere i sommer da tiltalen mot ham ble tatt ut.

- Han var en av våre beste sjåfører. Vi ble veldig overrasket, sier adm.dir. i Tromsbuss Alfred Aksnes.

I retten kom det fram at 42-åringen tidligere er dømt for voldtektsforsøk i Sverige.

Dette sto ikke på vandelsattesten da han ble ansatt.

- Dommen fra Sverige var helt ukjent for oss, sier Aksnes.

Jentene fikk ikke medhold i kravet på 50000 kroner hver i oppreisning, men foreldrene er fornøyde med dommen.

- Det sentrale er at de ble trodd, og at mannen ble domfelt, sier Sven Crogh, advokat til en av jentene.