Misbrukte 11-åring på skoletur

- Unnskyld, sier den pedofile læreren i Nittedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barneskolelæreren som ble arrestert for overgrep mot mindreårige barn, innrømmer nå at han har forgrepet seg mot en 11 år gammel gutt i fjor, melder Romerikes Blad.

Det er hittil det yngste offeret for læreren som jobbet på Hagen skole i Hakadal. Overgrepet mot 11-åringen skjedde under en skoletur i fjor, bekrefter hans forsvarer, Gunhild Lærum til Dagbladet.no.

Siktet for fem overgrep

Den 55-årige læreren har i hovedsak kommet i kontakt med sine ofre via sin posisjon som lærer. I ett overgrepstilfelle i Lakselv i Finnmark, kom han i kontakt med sitt offer som privatperson, sier hans forsvarer.

Den pedofilisiktede 55-åringen har i de senere årene ofte dratt på private hytteturer til Finnmark. Politiet i Finnmark skal ha blitt varslet om mannen i fjor sommer. Han jobbet i en periode som lærer i Finnmark.

Lærum bekrefter at mannen nå er siktet for fem overgrepsforhold.

Mannen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 195, som omhandler seksuell omgang med barn under 14 år. Forbrytelsen har en strafferamme på inntil ti år.

Den 55-årige læreren ble arrestert den 22. mai på rektors kontor og overgrepene kom for dage ved at ett av hans ofre anmeldte forbrytelsen.

SIKTET FOR FEM OVERGREP: En 55 år gammel lærer i Nittedal er til nå siktet for fem overgrepstilfeller i Nittedal kommune. Foto: Nina Hansen
SIKTET FOR FEM OVERGREP: En 55 år gammel lærer i Nittedal er til nå siktet for fem overgrepstilfeller i Nittedal kommune. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Han sitter i varetekt ennå, opplyser jourhavende politiadvokat Tonje Tønder ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- Unnskyld

Ifølge forsvareren er den overgrepssiktede læreren svært lei seg for overgrepene.

- Han skjønner at verbal unnskyldning ikke er nok og han er kjempelei seg for det han har utsatt disse guttene for, sier Lærum.

Lærum at han faktisk er lettet over å bli oppdaget, samtidig som han er veldig deprimert.

- Han har hatt mistanke om sin legning i flere år, også forut for overgrepene. Han kaller seg selv for pedofil og vil fullt ut samarbeide med politiet. Han er forberedt på mange års fengsel.

Ble advart

Som Dagbladet tidligere har omtalt, har bekymrede foreldre advart om mannen for lenge siden.

- Jeg kan bekrefte at jeg etter pågripelsen er blitt kontaktet av sterkt berørte foreldre. De har kommet til meg og vært oppbragte fordi de mener å ha varslet om vedkommende lærer på et tidligere tidspunkt, sa rådmann Jorun Gjørwad i Nittedal kommune til Dagbladet den 11. juni.

FRILUFTSMANN: Den 55 år gamle læreren som er siktet for seksuelle overgrep ved Romerike politidistrikt har blant annet misbrukt gutter ¨på skoleturer.