- Misbrukte 5-årig gutt

Viggo Kristiansen (21) mistenkes nå for å ha sex-misbrukt en fem år gammel gutt i 1994. I dag ble det også klart at politiet har sikret seg 21-åringens DNA-profil på åstedet for Baneheia-drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansen knyttes til stadig flere grove forbrytelser. I dag kom det fram at en elleve år gammel gutt har fortalt politiet at han ble utsatt for overgrep av Viggo Kristansen for seks år siden. Det skal være snakk om en enkeltstående hendelse da gutten var fem år gammel.

- Også her er det snakk om utuktig omgang, under begrepet samleie, sier kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt på en pressekonferanse i kveld. Kristiansen avviste blankt påstandene i gårsdagens dommeravhør.

Snart løst

Kriminalsjefen holdt pressekonferansen i ettermiddag.

- I og med at vi sitter med biologisk materiale på begge to, nærmer vi oss et stadium hvor vi kan avslutte etterforskningen, sier Pedersen.

Kristiansen vet om funnene, men har ikke ønsket å forklare seg overfor politiet.

Innrømmet overgrep

Politiet knytter Kristiansen til flere grove sex-forbrytelser. I tillegg til Baneheia-saken og mistankene om at han skal ha sex-misbrukt en fem år gammel gutt, har 21-åringen allerede innrømmet sexmisbruk mot en jente på sju år.

- Når det gjelder jenta skal han ha innrømmet flere overgrep, men ikke tvangsmomentet. Dette skal ha skjedd i perioden 1994-96. Her snakker vi om utuktig omgang med en mindreårig, sier Arne Pedersen.

Familien lettet

De to drepte jentenes familier er lettet over at DNA-prøvene også knytter Viggo Kristiansen (21) til drapene i Baneheia i mai i år.

- Dette var ventet, sier Aud Helene Austegard, tanten til åtteåringen Stine Sofie.

- Jeg er egentlig ikke overrasket over at DNA-prøvene også knytter Viggo Kristiansen til Baneheia-drapene. Men selvfølgelig er vi lettet over at saken er brakt nærmere en endelig oppklaring og avslutning, sier hun til NTB.

DNA-SPOR:</B> Politiet har i dag fått bekreftet de har sikret DNA-spor fra Viggo Kristiansen (21) på åstedet.