Svein Ludvigsen

- Misbrukte asylsøker samme dag som Erna-møte

6. september 2014 var hele Høyres elite samlet i Tromsø. Samme dag skal Svein Ludvigsen ha misbrukt en asylsøker på et hotell i byen.

DETTE ER SAKEN: Svein Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling og utnyttet unge asylsøkere for sex. Han nekter straffskyld. Reporter: Trym Mogen. Video: Madeleine Liereng. Foto: Henning Lillegård / Stein Wilhelmsen. Tegning: Ane Hem / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TROMSØ (Dagbladet): Svein Ludvigsen (72) er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell omgang med tre mannlige, unge asylsøkere.

En av de fornærmede, en mann i 30-åra, inntok vitneboksen i saken i dag. Han fortalte retten om flere tilfeller av seksuell omgang med Ludvigsen. Mannen hadde verken oppholdstillatelse eller arbeidstillatelse, og forteller i retten i dag at Ludvigsen sa han kunne skaffe ham bolig, jobb og varig opphold i Norge.

Svein Ludvigsen nekter straffskyld i saken.

Konferanse med Høyre

Et av tilfellene av seksuell omgang skal ha skjedd på Amalie hotell i Tromsø sentrum i september 2014, knappe to måneder etter at Ludvigsen hadde gått av som fylkesmann.

Denne helga avholdt Ludvigsens parti Høyre sin kommunalkonferanse på hotellet The Edge i byen. Statsminister Erna Solberg ankom Tromsø lørdag 6. september og ble i byen til søndag 7. september.

Etterforskningen har avdekket at Svein Ludvigsen hadde en overnatting på hotellet 6. september den samme dagen som den fornærmede mannen i 30-åra skal ha kommet for å besøke ham på hotellet, og er ett av de tekniske bevisene i saken. Den dagen deltok Ludvigsen på kommunalkonferansen sammen med hele Høyres toppledelse og en rekke profilerte politikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer