Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Misbrukte berusede barn

SKIEN (Dagbladet): En 45-årig mann fra Porsgrunn er varetektsfengslet for fire uker, mistenkt for flere tilfeller av alvorlige sexovergrep mot mindreårige, deriblant grov utuktig omgang mot en seks år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen som ligger til grunn for fengslingen, gjelder overgrep mot tre gutter samt den nevnte jenta. Politiet mener mannen i flere tilfeller skal ha skjenket barna alkohol. Flere av de påståtte overgrepene skal ha skjedd mens barna sov eller var neddopet.

Barn av venner

Det er barna som har anmeldt de alvorlige forholdene. De er nå fra 12 til 17 år gamle. De fleste av sexovergrepene skal ha skjedd i løpet av fjoråret. Det nevnte overgrepet mot den den gang seks år gamle jenta skal ha skjedd i 1988. Dette forholdet retter seg mot grov utukt, i betydningen samleie.

Ungene som har gått til politiet med saken, er alle barn av mistenktes venner. Siktede skal ha brukt alkohol for lettere å kunne gjennomføre overgrepene, mener politiet ved politiadjutant Mette Ekroll Hatlehol.

Tidligere dømt

45-åringen ble midt på 80-tallet dømt for nært beslektede forhold. Under ransaking hjemme hos mannen nylig ble det også beslaglagt pornografisk materiale.

Den nå varetektsfengslede mannen nekter for å ha stått bak de alvorlige overgrepene. Mannen nektet først å forklare seg, men har seinere gitt politiet en foreløpig saksframstilling.

Ifølge advokat Ole Mikkelsen tar siktede sterkt avstand fra siktelsen. Ingen flere voksne er mistenkt i saken.