Misbrukte UNE sin myndighet da den vedtok å sende Neda (13) til Jordan?

Neda og familien kjemper for retur.

KASTET UT: Misbrukte Utlendingsnemnda (UNE) sin myndighet da den vedtok å sende Neda Ibrahim (13) og familien tilbake til Jordan? Spørsmålet vurderes av Oslo tingrett når en ny rettsrunde i saken starter mandag. Foto: Privat
KASTET UT: Misbrukte Utlendingsnemnda (UNE) sin myndighet da den vedtok å sende Neda Ibrahim (13) og familien tilbake til Jordan? Spørsmålet vurderes av Oslo tingrett når en ny rettsrunde i saken starter mandag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spørsmålet vurderes av Oslo tingrett når en ny rettsrunde i saken starter mandag.

Ekteparet Ibrahim lot som de var palestinske flyktninger fra Irak da de kom til Norge i 2003 med to småbarn. Familien fikk endelig avslag på asylsøknaden i 2006 og har søkt om omgjøring av dette fem ganger. Men Utlendingsnemnda (UNE) har opprettholdt avslaget. I mellomtiden fikk ekteparet to barn til.

Da UNE i 2013 fikk brakt på det rene at familien hadde løyet om bakgrunnen, ble de raskt sendt til Jordan. Familien hadde da bodd på Dale asylmottak i Sandnes i Rogaland i ti år.

Vanskelige kår Familien saksøkte staten og vant fram i tingretten, på bakgrunn av at UNE ikke hadde vurdert familiemedlemmenes helsesituasjon før utsendelsen. UNE aksepterte dommen, revurderte saken og fattet et nytt utvisningsvedtak. Det er dette vedtaket familien håper å få omgjort.

- Vi håper selvsagt at vedtaket blir kjent ugyldig, at staten velger å akseptere dommen og at det besluttes at familien skal få returnere til Norge, sier advokat Arild Humlen til NTB.

Informasjonssjef Bjørn Lyster i UNE ønsker ikke å kommentere saken før rettssaken, som går fra mandag til onsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer