Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Misfornøyde hjelpepleiere

Hjelpepleierne i Oslo kommune fikk ikke mer lønn etter at Rikslønnsnemnda i dag avga sin kjennelse. Men Norsk Helse- og Sosialforbund (NHS) får medhold i at medlemmer med etterutdanning kan kreve lønnsopprykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelpepleierstreiken i Oslo kommune ble stanset med tvungen lønnsnemnd 3. juni, etter at konflikten hadde vart i fem dager. Det var den planlagte opptrappingen ved Ullevål sykehus som førte til at kommunalminister Sylvia Brustad tok i bruk tvungen lønnsnemnd.

- Rikslønnsnemndas kjennelse er skuffende. Den vitner om at nemnda ikke har tatt Oslo kommunes rekrutteringsproblemer overfor hjelpepleiere og omsorgsarbeidere på alvor, sier forbundsleder Tove Stangnes. Ifølge NHS har Oslo kommune mellom 400 og 500 ubesatte stillinger for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.

Riksmeklingsmannens forslag blir gjeldende tariffavtale mellom Oslo kommune og NHS. Det betyr at begynnerlønna for hjelpepleiere øker med ett lønnstrinn (2.940 kroner), og blir 176.994 kroner. Topplønna øker med to lønnstrinn (7.350 kroner). Ny topplønn blir 215.606 kroner.

Omsorgsarbeiderne fikk ikke noe ekstra lønnstrinn.

(NTB)