- Misfornøyde SV-ere har misforstått

Norske hjelpeorganisasjoner sier ikke nei til flere soldater til Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ligger an til full sprekk i regjeringspartiet SV etter at regjeringen har gått inn for å sende 150 spesialsoldater til Afghanistans hovedstad Kabul. Ingen i SV er spesielt glade for vedtaket, og en rekke partimedlemmer mener partiet nå bør ut av regjering.

SV vil at Norge skal satse mer på bistand og midnre på kuler og krutt i Afghanistan. Men de som faktisk står for den humanitære bistanden i Afghanistan, vil gjerne ha flere norske soldater dit.

- De SV-erne som er så misfornøyde, må ha misforstått, fordi bruk av militær makt av og til er nødvendig for å skape den nødvendige sikkerheten for humanitært arbeid, sier Petter Eide i Care Norge til Aftenposten.no. Care har nesten 1000 ansatte i Afghanistan.

Flyktninghjelpen støtter også regjeringens vedtak.

- Det er store behov både for umiddelbar nødhjelp samt utviklingsbistand. Utenriksminister Jonas Gahr Støre må følge opp den økte militære satsingen med mer humanitær støtte, sier generalsekretær Tomas C. Archer til Aftenposten.no.

Kirkens Nødhjelp (KN) har heller ingen problemer med at regjeringen sender spesialsoldater.

- KN har hele tiden sagt at det er nødvendig med et militært nærvær under ISAF-kommando, sier genralsekretær Atle Sommerfeldt til Aftenposten.

FÅR STØTTE AV BISTANDSORGANISASJONER: Care, Kirkens Nødhjelp og Flyktninghjelpen er ikke i mot norsk militær innsats i Afghanistan. Foto: Scanpix
FÅR STØTTE AV BISTANDSORGANISASJONER: Care, Kirkens Nødhjelp og Flyktninghjelpen er ikke i mot norsk militær innsats i Afghanistan. Foto: Scanpix Vis mer
SV-STRID: I dag ble Afghanistan-striden behandlet av sentralstyret i SV
STØTTER MILITÆR INNSATS: Petter Eide i Care Norge mener SV misforstår situasjonen i Afghanistan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer