Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Misforståelse utløste kuleregn

NYPD-betjenten Edward McMellon (26) avfyrte tre skudd mot gateselgeren Amadou Diallo. I løpet av de neste åtte sekundene skjøt hans tre kolleger ytterligere 38 skudd mot den ubevæpnede Diallo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapet på den 22 år gamle vestafrikaneren har rystet New York. Politiet har foretatt mer enn 1200 arrestasjoner av demonstranter som har uttrykt sitt raseri foran politihovedkvarteret. Tre kongressmedlemmer er blant de anholdte demonstrantene.

Avisa New York Post har på grunnlag av intervjuer med etterforskere, sammenholdt med nye gjennomganger av rapportene fra politi og ambulansepersonale, publisert en detaljert beskrivelse av hva som skjedde da Diallo døde i politiets kuleregn i en trappeoppgang i 1157 Wheeler Avenue i Bronx et kvarter før midnatt 4. februar i år.

Ettersøkt

Patruljebilen med McMellon, Kenneth Boss jr. (27), Sean Carroll (35) og Richard Murphy (26) var på jakt etter en ettersøkt voldtektsforbryter, da de fikk øye på en spedlemmet mann foran inngangsdøra i 1157 Wheeler. McMellon og Carroll steg ut av bilen, og gikk langsomt mot Diallo.

McMellon tok fram sin 9 mm halvautomatiske revolver og holdt våpenet tett inntil det høyre låret med løpet mot bakken, ifølge New York Post.

«Politi. Ikke rør deg. Bli stående,» skal de ha sagt mens de beveget seg mot inngangspartiet.

Men Diallo snudde seg fra dem, og forsvant inn i vestibylen. Han sto med ansiktet mot en ny dør som førte opp i trapperommet, da McMellom hadde nådd den ytterste inngangsdøra. «Kom ut, og hold hendene så vi kan se dem!» gjentok en av betjentene. I stedet for å holde hendene fram, begynte han lete etter noe i sin høyre lomme, før han dro fram en svart gjenstand som Sean Carroll tok for et skytevåpen.

Lommebok

«Pistol! Han har en pistol!» skrek Carroll. Straks løftet McMellon sin revolver, og skjøt tre skudd mot Diallo. Instinktivt tok han et steg tilbake, men foten traff ikke bakken. I stedet falt han med armene over hodet, og han knakk halebeinet i fallet. Carroll hørte skuddene og så McMellon ramle. Han stupte til høyre, fisket fram revolveren, og begynte å skyte mot Diallo.

19 av i alt 41 skudd traff Amadou Diallo i kroppen.

DREPT: Gateselgeren Amadou Diallo ble drept av politikuler 4. februar i år.