Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Misforstått» Gaarder med ny kronikk

- Mener fortsatt å være krass i min kritikk av staten Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til tross for at Jostein Gaarder trakk seg fra debatten han selv startet med sin svært oppsiktsvekkende kronikk i Aftenposten forrige lørdag, prøver han på ny med en ny oppklarende kronikk i dagens utgave.

Under tittelen «Forsøk på klargjøring» forsøker forfatteren å forklare hva han mente med den første kronikken.

- Jeg er åpenbart blitt misforstått av mange på grunn av det litterære grepet jeg benyttet da jeg skrev kronikken om \'Guds utvalgte folk\' og mener derfor det er nødvendig å vende tilbake til Aftenpostens kronikkplass med et forsøk på en klargjøring, åpner han.

Gaarder har virkelig vært i hardt vær på grunn av den svært Israel-kritiske kronikken han på en «litterær» måte førte i pennen samme dag som verden fikk se bildene fra den israelske bombingen av landsbyen Qana, der 29 uskyldige sivile ble drept - 16 av disse barn.

- Genren ble krevende, og jeg beklager hvis jeg har såret noen - skjønt jeg mente og mener fortsatt å være krass i min kritikk av staten Israel. Men vi trenger den offentlige samtalens diskusjon og meningsutveksling. Da mener jeg reale diskusjoner og meningsutvekslinger - og ikke uartikulert utskjelling, skriver Gaarder i dagens kronikk.

Han tar for seg sin egen kronikk punkt for punkt, der han forklarer hva han egentlig mente med det han skrev.

- Jeg håper med dette innlegget å ha avklart noen misforståelser. Og imens regner rakettene og bombene, sivile dør, veier, vannforsyning og helsevesen settes tiår tilbake. Alle skylder vi krigens ofre et nødskrik. La oss nå konsentrere oss om det saken gjelder, skriver Gaarder på tampen av dagens kronikk.

PRØVER IGJEN: Jostein Gaarder prøver igjen med ny kronikk for å forklare den første. Foto: Henning Lillegård
PRØVER IGJEN: Jostein Gaarder prøver igjen med ny kronikk for å forklare den første. Foto: Henning Lillegård Vis mer
image: «Misforstått» Gaarder med ny kronikk
HARDT VÆR: Gaarders første kronikk, «Guds utvalgte folk», skapte reaksjoner over hele verden.