Mishandlede barn må betale for fars behandling

Faren mishandlet dem seksuelt i årevis, og Neldon McMickle fikk 15 års fengsel da barna først fortale om overgrepene. Nå er faren overført til et psykiatrisk behandlingshjem, og myndighetene mener barna må betale for behandlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chrissy McMickle var bare 5 år da faren forgrep seg på henne for første gang. Broren Michael McMickle var også fem år da faren forgrep seg på ham for første gang, og syv år da han begynte å slå, skriver nyhetsbyrået AP.

Det var Michael som til slutt fortalte om overgrepene til en nabo. Pappa Neldon McMickle ble i 1992 dømt til 15 års fengsel. Når han nå blir overført til et psykiatrisk behandlingshjem koster det myndighetene over 800.000 kroner i året. Og myndighetene mener barna han misbrukte må betale deler av regningen.

- Barn er juridisk ansvarlig for sine foreldre, sto det i brevet til Michael McMickle fra Sussex County. Michael er nå 21 år gammel og kan ikke fatta at han skal betale for sin fars behandling.

- Hvorfor skal jeg betale for ham, spør han. Svaret finnes i en lov fra 1918 i New Jersey. Loven ga familiemedlemmer et medansvar for å dekke kostnader til behandling som var blitt pålagt i en rettssal.

Problemet er at loven ikke gjør unntak der barn er offre for foreldrenes overgrep.

Michael McMickle slipper likevel å betale på grunn av sin lave makaniker-inntekt, men dersom inntekten øker skal han betale. Søsteren Chrissy, som nå er 18 år, slipper å betale inntil hun er ferdig med utdannelsen.

Talsmenn for New Jersey opplyser nå at de skal slippe å betale for sin fars behandling dersom de anker avgjørelsen, men loven er fremdeles ikke endret, og dermed vil de få et brev hvert eneste år hvor de må beregne hvor mye de skal betale for sin fars behandling. Så må de søke om fritak fra regningen.

Chrissy forteller at hun ble seksuelt misbrukt to ganger i uka fra hun var fem år gammel. Overgrepene fortsatte til faren ble arrestert da hun var åtte.

Michael McMickle nekter å betale for sin fars behandling uansett.

- Jeg går heller i fengsel, sier han.