Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mishandlerne trenger behandling

Egersund (NTB):- Dette er den vanskeligste saken jeg noen gang har vært med på, sa psykolog Thore Langfeldt i Dalane Herredsrett i ettermiddag. Han mener de hovedtiltalte i Egersund-saken trenger behandling og hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langfeldt er oppnevnt som psykologisk sakkyndig, og ga i dag retten en beskrivelse av de tiltaltes barndom og oppvekst.

  - Dette er ikke en særlig oppegående gjeng, konstaterte psykologen og viste til at flere av de tiltalte har med seg en ballast med skader fra ekstrem mobbing og overgrep fra barndommen.

 Langfeldt påpekte at de tiltaltes ekstreme bakgrunn har klar sammenheng med den volden de har utført.

Offer og overgriper

Han viste til at de av de tiltalte som har utført den mest grufulle handlingen, er de samme ungdommene som har hatt den vanskeligste barndommen. Tre av guttene er klart perifere i saken, mens den ene av jentene også har vært lite deltakende i mishandlingen.

 Aktor har forsøkt å finne motivet for mishandlingen under sin utspørring av de tiltalte. Det vil aldri aktor klare å finne, mener psykologen, fordi ungdommene ikke er i stand til å forklare de bakenforliggende årsakene.

 - Det er et uvanlig fenomen, og jeg kjenner ikke til lignende saker hvor så mange har vært innvolvert i en mishandlingssak, sa Langfeldt. Årsaken til at så mange har deltatt, og at ingen har grepet inn, forklarer psykologen med pulverisering av ansvar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!