OVERFALT: 16-åringen som søndag kveld ble overfalt av en ungdomsgjeng har våknet fra kunstig koma, politiets etterforskere er på vei for å avhøre gutten. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OVERFALT: 16-åringen som søndag kveld ble overfalt av en ungdomsgjeng har våknet fra kunstig koma, politiets etterforskere er på vei for å avhøre gutten. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Mishandlet 16-åring vekket fra kunstig koma

Overfalt med stein av ungdomsgjeng etter blikkontakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tilstanden til 16-åringen som søndag kveld ble overfalt og steinet på Haugenstua har bedret seg, og etterforskere er på vei til Ullevål sykehus for å avhøre gutten.

Overfallet på 16-åringen skjedde da fornærmede og en kamerat tok bussen fra Stovner til Haugenstua. Da de gikk av bussen, ble de overfalt og angrepet av en gjeng jevnaldrende ungdommer som satt på samme buss.

16-åringen ble innlagt på Ullevål universitetssykehus i Oslo med alvorlige skader etter overfallet. Gutten ble lagt i kunstig koma.

Kort tid etter overfallet pågrep politiet to yngre gutter på henholdsvis 14 og 15 år. Disse er fortsatt i politiets varetekt og avhørene av de pågrepne er ennå ikke ferdigstilt.

- Siden de er mindreårige, vil vi få dem ut fra vår varetekt så fort som mulig. Det vil si så snart vi har avhørt dem. Deretter vil barnevernet bli koblet inn, sa operasjonsleder Sven-Martin Ege til Dagbladet.no søndag kveld.

Voldsavsnittet jobber med saken og har sendt etterforskere til Ullevål sykehus for å avhøre den mishandlete 16-åringen.

- Sykehuset har sagt at gutten har våknet til og etterforskere er på vei dit nå for å avhøre gutten. Tilstanden skal ha bedret seg og den fornærmede vil bli liggende på sykehuset i hvert fall til i morgen, sier vaktleder ved sentralvakten Per Utgaard til Dagbladet.no.

Selve hendelsesforløpet til mishandlingen er fortsatt uklar, men voldsepisoden kan sannsynligvis ha blitt utløst av blikkontakt og kommentarer.