- Mishandlet 90-åring til døde

Ankesaken mot en 35 år gammel kvinne som er dømt til seks års fengsel for å ha mishandlet en 90 år gammel mann til døde, starter i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Oslo tingrett ble kvinnen dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge for å ha knivstukket en 90 år gammel mann på Holmlia i Oslo i juni 2008. Mannen døde senere av infeksjon i sårene han ble påført.

Kvinnen anket dommen, og saken starter tirsdag.

- Vi har anket både skyldspørsmålet og straffeutmålingen. Hvorvidt kvinnen vil erklære seg skyldig eller ikke, kan jeg ikke kommentere, sier 35-åringens forsvarer, advokat Thomas Klevenberg til NTB.

Det var en fredag kveld i juni 2008 at kvinnen hevdet at hun ble plukket opp av mannen i en bil i Oslo og avtalte å ha sex med ham i hans leilighet på Holmlia. Hun har hevdet at hun ble forsøkt voldtatt av mannen.

Tingretten trodde ikke på kvinnens forklaring fordi den 90 år gamle mannen aldri hadde hatt førerkort eller eid en bil, og fordi han i tillegg skulle ha vært impotent etter en prostataoperasjon.

Retten mente at kvinnen hadde hatt en «tur» til Holmlia med en sexkunde, og at hun ble værende der etter turen. Hun skal da ha fått adgang til 90-åringens leilighet under påskudd om et glass vann.

I leiligheten skal hun ha angrepet mannen og stukket ham med kniv ti ganger i brystet og halsen. Hun skal også ha stukket fingrene i øynene hans.

Kvinnen ble også dømt til å betale mannens slektninger oppreisning på 160.000 kroner, samt en samlet erstatning på 77.650 kroner. (NTB)