Mishandlet av britiske soldater

Norske soldater ble sparket, slått og tvunget til å stå i ubehagelige stillinger i flere timer av britiske soldater under militærøvelsen Joint Winter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britiske soldater sparket og slo norske soldater som ble tatt til fange under militærøvelsen Joint Winter, skriver Nordlys. De norske soldatene ble tvunget til å stå i ubehagelige stillinger i tre-fire timer.

Forholdene blir anmeldt og etterforsket.

- Det var ekkelt og traumatisk, sier Martin Molde Eriksen fra Tromsø til avisen. Sammen med Joachim S. Larsen ble han tatt til fange på ettermiddagen lørdag 17. mars. Britene kjørte de to til en låve eller ei bu, og underveis flirte de og snakket om at de skulle voldta guttene.

Vel framme ble de sparket og slått og tvunget til å stå i ubehagelige stillinger i tre-fire timer. Etterpå ble de kjørt til Evenes og overlatt til en nøytral person i øvingsledelsen.

- Jeg var ikke redd. Jeg visste jo at det var en øvelse og at de neppe ville slå meg i hjel. Men jeg var både skjelven og sliten etterpå, sier Molde Eriksen.

Det er ikke uvanlig at soldater blir utsatt for vold under militærøvelser, melder NRK. Ifølge Forsvarets overkommando skal det særlig være britiske soldater som har vært involvert i voldsepisoder under øvelser i Norge.

(NTB)