Mishandlet barn til døde

En 11 år gammel jente ble i går funnet mishandlet til døde i Stockholm. Hennes 12 år gamle bror ligger i koma med livstruende skader. Politiet besøkte barnas hjem to ganger døgnet før 11-åringen ble funnet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske politiets internetterforskere skal nå se nærmere på politiets to besøk i døgnet forut for drapet julaften.

Første besøk var rundt kl. 19 lille julaften. Da fant politiet den 12 år gamle gutten stående barbeint på trappa. Patruljen sørget for at gutten kom seg innomhus igjen. Neste besøk var ved ettiden samme natt. Naboene hadde klaget på at støynivået i leiligheten.

- Vi hørte fryktelige lyder og skrik i ett og et halvt døgn. Det vekslet mellom gråt, sang og klapping, sier en av familiens naboer til Aftonbladet. Politiet skal ha blitt forklart at bråket skyldtes bønn, og ba familien dempe seg.

Da politiet rykket ut for tredje gang gikk de inn i leiligheten. Der fant de to sterkt mishandlede barn. Den ene, en 11 år gammel jente, var allerede død. Den 12 år gamle gutten ble ført til sykehus med alvorlige skader, og falt i koma ved ankomsten.

- Mishandlet i hele høst

- Vi tror at barna har blitt mishandlet i hele høst, sier Mats Nylén, pressetalsmann for Stockholmspolitiet til den svenske avisen Expressen. Politiet bekrefter at tre personer er arrestert, siktet for drap og mishandling, men vil ikke si hvorvidt dette er ofrenes foreldre og storesøster.

I følge Aftonbladet skal overgrepene ha hatt religiøse motiver. Foreldrene skal ha trodd at de to yngste barna var besatt av onde ånder. De to ofrene skal ha kommet til Sverige i høst, mens foreldrene og storesøsteren har bodd i landet i flere år.