Mishandlet barna slik at hjernene krympet

Fem australske voksne dømt i grusom sak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til sammen fem voksne er dømt for å ha mishandlet fem små barn på det groveste gjennom en årrekke. Blant annet ble barna sultet så mye at hjernene krympet, skriver The Australian.

- Mishandlingen er ufattelig, uttaler dommeren i saken, der barnas foreldre er blant de domfelte.

De grusomme forholdene i huset kom fram i lyset etter at et av barna, en gutt, kollapset av underernæring og for lav kroppstemperatur og måtte på sykehus.

Hemmet vekst De fem søsknene i alderen fire til sju år bodde i et hus i utkanten av den søraustralske byen Adelaide. Da de ble funnet av myndighetene, var samtlige alvorlig underernært, hadde åpne sår på beina og skabb, og hadde hemmet vekst. En medisinsk undersøkelse avdekket barnas krympede hjerner.

Barna hadde blant annet blitt tvunget til å stå på rekke inntil en vegg fra morgen til kveld, med hendene på hodet, som krigsfanger, skriver news.com.au.

De fikk akkurat tilstrekkelig med mat til å overleve, og risikerte å bli slått eller bli tatt kvelertak på dersom de ba om mer.

- Hatet barna I går falt dommen for fire av de tiltalte - én kvinne og tre menn i alderen 27 til 41 år. 36-årige Tania Staker er utpekt som hovedarkitekten bak mishandlingen og er dømt til ti års fengsel. Mennene, blant dem hennes mann og barnefar Luke Armistead (38), fikk ni år.

Alle bodde i huset, sammen med til sammen 21 barn. Dommer Duggan slo fast at den skrale og forsømte bygningen «ikke er passende som bopel for mennesker».

Retten fant det bevist at Staker næret et intenst hat til barna på grunn av en konflikt med ektemannens tidligere kone - som allerede er dømt til tre års fengsel for å ha deltatt i mishandlingen. Hun vitnet mot de fire andre.

- Barnas mor er ikke langt etter deg når det gjelder skyld, understreket dommeren.

- Trolig ettervirkninger Retten finner det hevet over enhver tvil at alle beboerne visste om mishandlingen.

- Barnas tilstand må ha vært åpenbar for alle som bodde i huset, sier dommer Duggan.

Han antar barna vil lide psykologiske langtidsvirkninger.