Familievold

Mishandlet familien - må betale 11 millioner

En kvinne og hennes barn er tilkjent 11 millioner i oppreisning og erstatning, etter 12 år med grov mishandling.

DOM: 52-åringen er i Halden tingrett dømt til fire år og åtte måneders fengsel. Han må betale om lag 11 millioner i erstatning og oppreisning til samboer og bonusbarn. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
DOM: 52-åringen er i Halden tingrett dømt til fire år og åtte måneders fengsel. Han må betale om lag 11 millioner i erstatning og oppreisning til samboer og bonusbarn. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiadvokat Jalal Khan ved Spesialseksjonen for seksuallovbrudd/-vold mot barn i Øst politidistrikt karakteriserer mishandlingssaken som veldig grov.

- Etter vår oppfatning er dette veldig grov sak, hvor Halden tingrett har gitt påtalemyndigheten medhold på alle punkter, sier politiadvokat Jalal Khan som var aktor i den omfattende mishandlingssaken.

12 år med mishandling

52-åringen fra Halden er nå dømt til fengsel i fire år og 10 måneder for å ha mishandlet samboeren og hennes barn i en periode på over 12 år.

Han nekter straffskyld.

I dommen heter det:

«Volden bestod blant annet i at han jevnlig slo og sparket samboeren i hodet, herunder i ansiktet, og andre steder på kroppen, dyttet eller kastet henne mot veggen eller gulvet, lugget henne, og lignende».

«Han slo oftest med knyttede never, men ved flere anledninger også med gjenstander, blant annet bandykøller og et balltre. Ved enkelte anledninger utsatte han henne også for annen vold, blant annet kvalte han henne samt presset hodet hennes under vann og holdt henne fast».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer