Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mishandlet i tre døgn

26-åringen skal ha blitt overfalt i sin egen seng av fire menn. I tre dager satt han angivelig bundet og ble mishandlet i en kjeller i Brandbu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først i morgen, fire år etter hendelsen, starter rettssaken mot to av voldsmennene.

Hendelsen forandret og ødela i stor grad mannens liv:

- Jeg våknet av at fire fyrer sto over meg i senga. To av karene bandt meg, mens de to andre sto bak og truet med hagle og revolver, sier 26-åringen til Dagbladet.

Han bor nå på hemmelig sted i utlandet. Fire år etter det som skjedde i april i 1999, sliter han med psykiske problemer.

Den antatte hovedmannen må i tillegg svare for anklager om flere tilfeller av torpedovirksomhet, grov vold, drapstrusler, pengeutpressing, innbrudd, narkotika og helerivirksomhet.

MC-klubbmerke

26-åringen forteller at han ble bundet med duck-tape og ledninger rundt armer og bein, før han ble kneblet og tapet fast i fosterstilling. Han hevder han ble båret ut av huset sitt og lagt i bagasjerommet på en bil.

- Etter ti minutter ble bilen stoppet av politiet, for jeg merket blålysene. Jeg forsøkte å lage lyder ved å stange hodet i bagasjelokket, men politiet hørte meg ikke, sier 26-åringen.

Livredd

Da mannen ble tatt til fange, bodde han i nærheten av Elverum. 26-åringen vet ikke hvor lenge kjøreturen varte. Han mistet følelsen i kroppen. Da bilen endelig stoppet, var de kommet fram til Brandbu på Hadeland.

- Jeg ble båret inn i et hus før jeg ble kastet ned ei kjellertrapp og landet på et murgulv.

26-åringen var livredd. Kjelleren var kald, mørk og rå. Han hadde lite klær på seg.

- De tok smykkene og ringene mine. En av ringene fikk de ikke av, så de klipte den av og kuttet opp fingeren min. Jeg ble slått og sparket flere ganger og truet med en banankniv, forteller han.

300000 kroner

Han kjente en av mennene fra før. Oppgjøret skal ha dreid seg om uenigheter rundt et beløp på 300000 kroner. Tvisten skal ha handlet om gjeld.

- De tvang meg til å oppgi telefonnumrene til broren, moren og besteforeldrene mine. De sa til broren min at han måtte selge huset og bilen sin for å skaffe penger. Hvis ikke skulle de flå meg.

26-åringen hevder også at han ble skremt med pitbullhunder. Etter en stund hørte han lyder fra første etasje. 26-åringen trodde det var politiet som var kommet. Det var det ikke. I første etasje var det fest.

- Det var 10- 15 personer på festen. Alle visste at jeg lå i kjelleren. Mange var nede hos meg. Jeg husker ikke så mye av hva som skjedde, men de slo meg. Tida nede i kjelleren svært lang, sier han.

Medtatt

Etter tre dager kom endelig politiet. Politiet skulle egentlig ransake huset for tyvegods, og fant ham ved en tilfeldighet. Han skal ha vært bundet på hender og føtter, og var svært medtatt.

26-åringen er i dag bitter over at det har tatt så lang tid før saken mot de to tiltalte kommer opp. Han får full støtte av sin bistandsadvokat, Henning Wikborg Hoff.

- Jeg gruer meg til å vitne. Det blir fælt å se igjen de tiltalte, sier offeret.

HOLDER SEG SKJULT: 26-åringen lever i frykt etter at han skal ha blitt overfalt i sitt eget hjem og holdt fanget i en kjeller i nesten tre døgn. Mannen oppholder seg på hemmelig sted i utlandet. <!--FOTO-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media