Mishandlet og drepte homofil med kastekniv

I morgen starter rettssaken mot 22-åringen som er tiltalt for å ha tatt livet av en 41-åring i Oslo 8. mars i år. 22-åringen fra Hedmark har erkjent at han sto bak det såkalte Majorstua-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 22 år gamle mannen er tiltalt for overlagt drap etter at han tok livet av Selvåg med en kastekniv hjemme i 41-åringens leilighet på Majorstua.

 Ifølge tiltalebeslutningen døde 41-åringen av forblødning etter å ha blitt stukket og skåret i kroppen en rekke ganger.

  Tiltalte risikerer inntil 21 års fengsel, og det vil også bli lagt ned påstand om inntil ti års sikring.

Ble med hjem

I avhør har tiltalte forklart at han traff Oddvar Sigve Selvåg ute på byen natt til lørdag 8. mars. Selvåg var homofil, og tiltalte ble invitert hjem til ham. 22-åringen er selv ikke homofil.

  Sammen dro de hjem til Selvåg der drapet fant sted. 41-åringen var sterkt mishandlet da han ble funnet død på badet i leiligheten sin.

Ikke sinnssyk

Tiltalte har vært gjennom en judisiell observasjon, og rettspsykiatrenes konklusjon er at han verken var sinnssyk, bevisstløs eller utilregnelig da ugjerningen ble begått.

  Advokat Harald Stabell skal forsvare 22-åringen under rettssaken i Oslo byrett. Aktor er statsadvokat Vidar Helgheim. Det er satt av to dager til rettssaken, og det skal føres fire vitner.

(NTB)