Mishandlet og drepte måke - delte på snapchat

Rekordmange meldinger om dyremishandling i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av juni mottok dyrevernorganisasjonen, NOAH, en melding om en snapchat-video sendt av to gutter hvor de to har filmet at de selv mishandler en måke ved å stå på hodet dens.

Organisasjonen fikk videre beskjed om at måken hadde omkommet av skadene som guttene påførte den.

- NOAH reagerer sterkt på at noen finner det underholdende å påføre dyr lidelse. Å filme mishandling av dyr med døden til følge og sende det ut som underholdning er alvorlig mangel på empati for dyr, sier NOAHs leder Siri Martinsen til Dagbladet.

• Se den rystenede videoen øverst i saken.

I følge Martinsen, er videoen desverre ikke unik, men heller et eksempel på dyremishandlingen som foregår og øker spesielt om våren og sommeren.

- Vi anmelder stadig flere brudd på dyrevelferdsloven. Og den siste tiden har spesielt måker vært utsatt for grov mishandling og sadistiske handlinger av mennesker.

Viktig å rettsfølge NOAH har anmeldt hendelsen til politiet og understreker at denne type kriminalitet mot dyr er viktig å rettsforfølge.

Tidligere denne måneden anmeldte NOAH også Hydro Aluminium Høyanger for drap av måkunger med smertevoldende metoder, som i følge NOAH har pågått i flere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer