Mishandlet og drepte måke - delte på snapchat

Rekordmange meldinger om dyremishandling i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I slutten av juni mottok dyrevernorganisasjonen, NOAH, en melding om en snapchat-video sendt av to gutter hvor de to har filmet at de selv mishandler en måke ved å stå på hodet dens.

Organisasjonen fikk videre beskjed om at måken hadde omkommet av skadene som guttene påførte den.

- NOAH reagerer sterkt på at noen finner det underholdende å påføre dyr lidelse. Å filme mishandling av dyr med døden til følge og sende det ut som underholdning er alvorlig mangel på empati for dyr, sier NOAHs leder Siri Martinsen til Dagbladet.

• Se den rystenede videoen øverst i saken.

I følge Martinsen, er videoen desverre ikke unik, men heller et eksempel på dyremishandlingen som foregår og øker spesielt om våren og sommeren.

- Vi anmelder stadig flere brudd på dyrevelferdsloven. Og den siste tiden har spesielt måker vært utsatt for grov mishandling og sadistiske handlinger av mennesker.

Viktig å rettsfølge NOAH har anmeldt hendelsen til politiet og understreker at denne type kriminalitet mot dyr er viktig å rettsforfølge.

Tidligere denne måneden anmeldte NOAH også Hydro Aluminium Høyanger for drap av måkunger med smertevoldende metoder, som i følge NOAH har pågått i flere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.