Mishandlet og ranet

I nesten en time ble ekteparet Lunde på 92 og 83 år holdt fanget og mishandlet i sitt eget hjem før gjerningsmannen ranet dem for småpenger og stakk av med konas smykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKADD: - Det er stygt at ikke gamle kan få være i fred, sier 83-åringen.

Den 32-årige antatte ransmannen ble pågrepet av politiet i går kveld.

Ektemannen ligger alvorlig skadd på Telemark sentralsykehus med lårhalsbrudd. Kona brakk håndleddet under overfallet.

Forslått og i sjokk etter mishandlingen fikk 92 år gamle Aslak Lunde varslet naboen, Hans Lunde, som er ekteparets nevø, om hendelsen like før klokka 23 søndag kveld.

Ifølge mannen skal han og kona ha blitt innesperret, mishandlet og ranet av mannen, som holdt på i nesten en time før han stakk av og overlot de gamle til seg selv.

Ville hjelpe

Gjerningsmannen skal selv ha ringt på hos ekteparet søndag kveld og bedt om hjelp til å finne en bekjent som skulle bo i nabolaget. Ekteparet ville hjelpe mannen, som virket som en ærlig person, og slapp ham inn i boligen. Like etter skal mannen umotivert ha gått fysisk til angrep på ekteparet, sier kriminalavdelingssjef Terje Edvardsen ved Skien politistasjon.

Etter det Dagbladet forstår, skal det eldre ekteparet ha merket at mannen var ute i et helt annet ærend, og prøvd å få ham ut av huset. Da slo han seg vrang og begynte å true ekteparet.
Mannen, som ikke hadde gjort noe forsøk på å skjule sin egen identitet, skal etter en stund ha begynt å mishandle det forsvarsløse paret med slag og spark, før han ranet dem for noen småpenger og smykker.

- Vi fant de to eldre liggende kraftig forslått og i sjokk etter det brutale overfallet. Begge ble kjørt til Telemark sentralsykehus, sier Edvardsen.

Sprer frykt

Ekteparet ga et godt signalement på gjerningsmannen før de ble kjørt til sykehuset. På bakgrunn av disse opplysningene jaktet politiet i hele går på en navngitt mann. Han ble til sist sporet opp av sivilt politi og anholdt.

32-åringen skal ha fått med seg smykker og ca 4000 kroner under ranet.

Han er godt kjent av politiet fra før.