Mishandlet og ranet

I nesten en time ble ekteparet Lunde på 92 og 83 år holdt fanget og mishandlet i sitt eget hjem før gjerningsmannen ranet dem for småpenger og stakk av med konas smykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SKADD: - Det er stygt at ikke gamle kan få være i fred, sier 83-åringen.

Den 32-årige antatte ransmannen ble pågrepet av politiet i går kveld.

Ektemannen ligger alvorlig skadd på Telemark sentralsykehus med lårhalsbrudd. Kona brakk håndleddet under overfallet.

Forslått og i sjokk etter mishandlingen fikk 92 år gamle Aslak Lunde varslet naboen, Hans Lunde, som er ekteparets nevø, om hendelsen like før klokka 23 søndag kveld.

Ifølge mannen skal han og kona ha blitt innesperret, mishandlet og ranet av mannen, som holdt på i nesten en time før han stakk av og overlot de gamle til seg selv.

Ville hjelpe

Gjerningsmannen skal selv ha ringt på hos ekteparet søndag kveld og bedt om hjelp til å finne en bekjent som skulle bo i nabolaget. Ekteparet ville hjelpe mannen, som virket som en ærlig person, og slapp ham inn i boligen. Like etter skal mannen umotivert ha gått fysisk til angrep på ekteparet, sier kriminalavdelingssjef Terje Edvardsen ved Skien politistasjon.

Etter det Dagbladet forstår, skal det eldre ekteparet ha merket at mannen var ute i et helt annet ærend, og prøvd å få ham ut av huset. Da slo han seg vrang og begynte å true ekteparet. Mannen, som ikke hadde gjort noe forsøk på å skjule sin egen identitet, skal etter en stund ha begynt å mishandle det forsvarsløse paret med slag og spark, før han ranet dem for noen småpenger og smykker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer