Mishandlet sin datter (4) til døde

Livstid for å ha slått, brent og bitt sin egen datter til døde (4).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire år gamle Leticia Wright ble mishandlet til døde av sin mor og hennes kjæreste. Nå er de to dømt til livsvarig fengsel, skriver bbc.co.uk
 .

Leticia ble funnet døende på gulvet der hun bodde sammen med moren Sharon Wright (23) og hennes kjæreste Peter McKenzie-Seaton (22). Hun hadde da over 100 skader på kroppen, alle påført den lille jenta i løpet av de siste ukene hun levde. Dommeren i Bradford-retten dømte i går de to til livsvarig fengsel. Fireåringens siste dager betegnes som ekstremt grusomme.

– Seaton og Wright visste hva slags smerter de påførte Leticia, og de valgte å fortsette med mishandlingen til kroppen hennes ikke klarte mer og hun døde, sa etterforsker Paul Taylor under rettssaken.

Som en trafikkulykke

Leticia ble funnet naken og døende på stuegulvet, med store skader både i hodet og overkropp. Skadene ble sammenlignet med de man får av å ha vært med i en alvorlig trafikkulykke.

De siste fire ukene hun levde ble hun brent med sigaretter, slått og bitt.

– Mishandlingen holdt på til den lille kroppen ikke tålte mer, ifølge etterforsker Paul Taylor.

Under etterforskningen fant politiet avrevne hårdotter fra jenta i søppelkassa og blodet hennes på vegger inne i huset og på et par håndjern.

I ukene før Leticia døde, så flere av naboene henne stå i soveromsvinduet sitt, som om hun våket over noe. Vitner sier hun virket trist, men at hun alltid smilte og vinket tilbake til naboene som gikk forbi henne.

Besøk av barnevernet

To naboer var så bekymret for jentungen som alltid befant seg innendørs, at de kontaktet barnevernet. Det ble foretatt et hjemmebesøk, men etter å ha konstatert av Leticia hadde normal vekt og at hun var registrert hos en barnelege, ble saken lukket.

Sjef for barnevernet i Kirklees, Paul Johnson, mener enkelte sider ved saken kunne vært håndtert annerledes, men at Leticias død ikke kunne forutses.

To søstre av fireåringens far, Zaheer Hussain, vitnet om at jenta hadde klaget over at morens kjæreste slo henne. Hun hadde også sagt til dem at hun ikke likte moren sin.

Politietterforsker Taylor sa under rettssaken at moren ikke brydde seg og at kjæresten var voldelig.

Var i veien

– Hver for seg var de ubehagelige personer. Sammen var de en dødelig kombinasjon. De ønsket å være sammen og Leticia var i veien, sa Taylor.

Under rettssaken skyldte moren på kjæresten, som hun sa ble rasende da han gikk tom for hasj. Han skal ha hatt et dopforbruk på cirka 1700 kroner i uka.

Leticia ble født i Dewsbury i august i 2002. Etter å ha flyttet noen ganger, traff moren Seaton og de tre bosatte seg i Almondbury Bank i august 2006.

Volden mot Leticia startet trolig etter besøk fra en helsearbeider 24. oktober i 2006. Hun ble funnet død i november samme året.