Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps niese:

- Mishandlet som barn

Donald Trumps niese Mary framskynder publiseringen av den «eksplosive» boka si til 14 juli. I boka hevder hun at Donald Trump ble mishandlet som barn.

TØFF OPPVEKST: Donald Trumps niese, Mary Trump, hevder at den kommende presidenten ble utsatt for barnemishandling da han var liten og mora ble syk. Her er Trump avbildet sammen med foreldrene Mary og Fred Trump i 1994. Fred døde i 1999, mens mora Mary døde i 2000. Foto: MAlesnick/Mediapunch/REX
TØFF OPPVEKST: Donald Trumps niese, Mary Trump, hevder at den kommende presidenten ble utsatt for barnemishandling da han var liten og mora ble syk. Her er Trump avbildet sammen med foreldrene Mary og Fred Trump i 1994. Fred døde i 1999, mens mora Mary døde i 2000. Foto: MAlesnick/Mediapunch/REX Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Utgiveren av boka, Simon & Schuster opplyser mandag at de har framskyndet den kontroversielle boka til Trumps niese, Mary Trump med to uker på grunn av «høy etterspørsel og ekstraordniær interesse». Dermed planlegger de at boka skal komme ut 14. juli, skriver USA Today.

Boka «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man» vil inneholde påstander om at USAs president ble utsatt for «barnemishandling», ifølge baksiden av omslaget på boka. Bilder av denne teksten ble også offentligjort mandag.

- Som en treåring

- I tillegg til førstehåndsbeskrivelsene jeg kan gi som min fars datter og min onkels eneste niese, har jeg også perspektiv som en utdannet klinisk psykolog. «Too Much and Never Enough» er historien om den mest synlige og mektigste familien i verden. Og jeg er den eneste Trump som er villig til å fortelle den, sier Mary Trump i en uttalelse, ifølge The Guardian.

IKKE SMIL: President Donald Trump så ikke glad ut da han kom hjem til Det hvite hus fra folkemøtet i Tulsa. Foto/video: AP Photo/Patrick Semansky / Twitter Vis mer

- I dag er Donald i stor grad slik han var tre år gammel: Ikke i stand til å vokse, lære eller utvikle seg, ute av stand til å regulere følelsene sine, moderere responsen eller å ta til seg og samle informasjon, skriver Mary Trump i utdraget på baksiden av boka og fortsetter:

- Barnemishandling er, i noen grad, et spørsmål om «for mye» eller «ikke nok». Donalds mor ble syk da han var to og et halvt. Det fratok ham plutselig hans viktigste kilde til trøst og menneskelig kontakt. Hans far, Fred, ble den eneste tilgjengelige forelderen. Men Fred mente sterkt at det ikke var hans oppgave å håndtere små barn og fortsatte sin «tolv-timer-om-dagen-seksdager-i-uka»-jobb i Trump Management, som om barna hans kunne passe på seg selv, skriver Mary Trump i utdraget på baksiden av boka.

Neglisjert

Hun beskriver hvordan barna dermed ble neglisjert av faren.

- Fra begynnelsen av var det Freds egeninteresse som drev prioriteringene hans, og omsorgen for barna reflekterte hans egne behov, ikke deres. Han klarte ikke å leve seg inn i Donalds vanskelige situasjon, så sønnens frykt og lengsler ble ikke dempet. Kjærlighet betydde ingenting for Fred; han forventet lydighet, det var alt, skriver Mary Trump.

Hun mener dette gjorde at Donald Trump ble redd for å spørre om trøst eller oppmerksomhet fordi det kunne framprovosere sinne hos faren.

SPLITTENDE: Donald Trumps 4. juli-tale blir omtalt som mørk og splittende. Video: AP Vis mer

- At Fred skulle bli Donalds fremste kilde til trøst, når det var mye mer sannsynlig at han vil bli en kilde til frykt for å bli avvist, plasserte Donald i en uutholdelig posisjon: Fullstendig avhengighet av en forsørger, som også terroriserte ham. Donald ble utsatt for deprivasjon som ga ham livsvarige arr, skriver Mary Trump.

Rettslig strid

Det er imidlertid fortsatt usikkerhet rundt hvorvidt boka faktisk vil komme ut. Donald Trumps bror, Robert Trump, saksøkte niesa for å få stoppet boka. En dommer i New York har midlertidig stanset boka, men dette skal nå vurderes i en ny rettshøring førstkommende fredag.

Robert Trump hevdet i søksmålet at hun bryter en konfidensialitetsavtale hun signerte i 2001 i forbindelse med det bitre arveoppgjøret etter bestefaren Fred Trump. Mary Trump mener imidlertid konfidensialitetsavtalen ble signert på bakrunn av uredelig finansiell informasjon.

Niesa har offentlig vært tydelig motstander av Donald Trumps politiske karriere. Hun var også en nøkkelkilde for New York Times da de avdekket Trumps tvilsomme skattesituasjon.

- Det er en orkestrert kampanje mot ytringsfrihet og pressefrihet, sier Mary Trumps advokat, Ted Boutrous, til CNN.

- Stolte av broren

Det hvite hus forsøkte også stanse boka til John Bolton - Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver. Men en føderal dommer ga dem ikke medhold, og boka «The Room Where It Happened», solgte nesten 800 000 eksemplarer i løpet av den første uka etter utgivelsen.

Robert Trump hevder imidlertid at Mary Trump forsøker å sensasjonalisere og komme med gale beskrivelser om familieforhold for å tjene penger. Hans advokat er Charles Harder, som tidligere har jobbet for blant andre Melania Trump.

- Jeg og resten av familien er så stolte av min vidunderlige bror, presidenten, sa Robert Trump til New York Times i juni.

Foruten Robert, har Donald Trump to søstre, Maryanne Trump Barry og Elizabeth Trump Grau. Mary Trumps far, Fred Trump junior, døde i 1981.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!