Mishandlet spedbarn utenfor livsfare

Skien (NTB): Det er ikke fare for livet til et tre uker gammelt spedbarn fra Skien som er lagt inn på Rikshospitalet i Oslo. Barnet skal ifølge politiet ha blitt mishandlet av sin 23-årige far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren ble onsdag varetektsfengslet i fire uker siktet for legemsbeskadigelse av barnet. Han har ikke erkjent seg straffskyldig og motsatte seg varetektsfengsling i Skien og Porsgrunn herredsrett onsdag.

Det skadde barnet ble natt til tirsdag brakt til legevakten i Skien der legene kom fram til at det ville være best at spedbarnet ble sendt til Rikshospitalet i Oslo. Ved sykehuset vil man ikke gi noen opplysninger om saken fordi den blir etterforsket av politiet. Politifullmektig Helge Bolstad hos politiet i Skien opplyser at det ikke er fare for livet til spedbarnet, men ellers er politiet svært forbeholdne med å gi opplysninger om saken.

Den siktede farens forsvarsadvokat, Bjørn Nærum, sier at det ikke skal ha vært vitner til noen mishandling av barnet.

- Min klient sier at han angrer fælt. Han skjønner ikke at han kan ha gjort det han er siktet for og stiller seg nærmest uforstående til at det kunne skje, sier Nærum til Telemarksavisa.